Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Riquelme bejelentette visszavonulását!

2015.01.26. 10:50 :: carlitos

riquelme_adios.png„Úgy döntöttem, hogy nem futballozom tovább. Most már csak szurkoló vagyok, kimegyek a stadionba, de már nézőként fogok szenvedni. Nagyon elégedett vagyok a pályafutással, ami nekem jutott. Maximálisan élveztem a labdarúgást, s remélem, a szurkolók is ezt tették velem együtt. Megpróbáltam mindent megtenni a Boca, a Villarreal, a Barcelona és az argentin válogatott rajongóiért” – mondta Riquelme.

Az argentin középpályás az Argentinos Juniorsban nevelkedett, majd a Boca Juniorshoz került, amelynél a felnőttcsapatban 1996-ban mutatkozott be. Hat évvel később a Barcelona szerződtette, de a katalánok akkori vezetőedzőjével, Louis van Gaallal nem találta az összhangot. A hírek szerint a holland nem szakmai, hanem a vezetőség politikai igazolásaként tekintett rá.

Riquelme egy év után előbb kölcsönbe, majd végleg a Villarrealhoz igazolt. Összességében 2003 és 2007 között erősítette a „sárga tengeralattjárót”, akik neki "is" köszönhetően, 2006-ban a Bajnokok Ligája elődöntőjéig meneteltek. 2007-ben visszaszerződött a Boca Juniorshoz, majd 2014-ben ismét az Argentinos Juniors alkalmazta – mostanáig.

Ötvenegy alkalommal ölthette fel hazája címeres mezét és ezeken az összecsapásokon tizenhét gólig jutott. Négyszer választották meg Argentína legjobb futballistájának (2000, 2001, 2008, 2011), emellett ötszörös argentin bajnok és háromszoros Libertadores Kupa-győztes.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boca.blog.hu/api/trackback/id/tr467109911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása