Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

A kolumbiai Atlético Nacional nyerte Libertadores-kupát!

2016.07.28. 10:07 :: carlitos

COPA LIBERTADORES 2016

FINAL, visszavágó

Atletico Nacional - Independiente del Valle 1:0

Miguel Borja 9. percben szerzett találatával legyőzte az "óriásölő" ecuadori Independiente del Vallét. Az első találkozó 1–1-es döntetlenjét követően összesítésben így 2–1-gyel bizonyultak jobbnak a kolumbiaiak.

A visszavágó nagyon egyoldalú volt, a kolumbiaiak sorozatban dolgozták ki a helyzeteket, az Independiente örülhet hogy egy góllal megúszta.

2016-libertadores-atlnacional.jpg

Szólj hozzá!

Átigazolási hírek! (frissítve)

2016.07.25. 13:43 :: carlitos

Korábbi remek szélsőnk, Juan Sánchez Miño a Torinoból az Independientébe igazolt. (1,28 millió €)

CATA DÍAZ (37 éves legendánk) ingyen a spanyol Getafe játékosa lett, amelynek 2007-2012ig játékosa volt. "Szeretnék visszavonulni, és itt maradni, de néha a dolgok nem úgy történnek, ahogy szeretnénk" - mondta Cata.

cata-diaz-continuara-getafe.jpg

Újabb alapemberünk távozott: Nicolas Lodeiro az amerikai bajnokságba -> Seattle Sounders, 5,5 millió eurót kaptunk érte! (fáj a szívem érte)

lodeiro-seattle.jpg

Fernando Tobio kölcsönbe a brazil Palmeirashoz, Cristian Erbes a mexikói Veracruzba került.

Guillermo Fernandezért kaptuk a legtöbb pénzt (kb. 1,5 millió €), ő a Godoy játékosa lett.

A téli szünetben a Bocahoz csatlakozott a védő Santiago Vergini; Fernando Zuqui középpályás, Walter Bou & Dario Benedetto csatárok.

 

Santiago Vergini

vergini.jpg

Rögös utat járt be a középső védő, aki Wes Brown pótlására érkezett kölcsönbe az Estudiantestől az angol Sunderlandbe. (Gustavo Poyet kívánságára) Jól is ment neki a játék, segítette a fekete macskákat a bent maradásban. megkapta az új szerződését. Edző váltás történt, Allardyce pedig kölcsön adta a spanyol ligába. Amikor visszaérkezett, Big Samtől megkapta a lehetőséget a nyári átigazolási piacon hogy csapatot találjon magának. Az üzlet kétséges volt vele, mivel az orvosin kiderült, hogy régóta fennálló problémája van a sarkával ezért a Boca csökkentette a szerződési ajánlatát, amelyet végül is elfogadott, kb. 1 millió euróért lett a játékosunk.

Dario Benedetto, a mexikói Américából jött. (49 meccs 17 gol, az Arsenal de Sarandiban kezdte)

dariobenedetto.jpg

A Boca véglegesen megvásárolta ezt az őrült, agyontetovált, fanatizmusáról elhíresült játékost.

A Boca társelnöke Royco Ferrari azt mondta, Tévez továbbra is a klub játékosa és ezen a nyáron biztosan nem hagyja el a dzsenovaiakat. Az argentin már vissza akart térni a West Ham-be, csak az ő bér igénye megfúrta az üzletet. (150 ezer font/hét volt az ajánlat, ő 250 ezer fontot kért:-))

Megpróbálja a klub elnöke (Angelici) és edzőnk a Galatasaray uruquayi kapusát, Fernando Muslerát a Bocához csábítani. Az értéke kb. 20 millió euro ezt nem tudnánk kifizetni de kihasználnánk azt hogy a török klub nehéz gazdasági helyzetben van.

Szólj hozzá!

Kettős vereséggel estünk ki a Libertadores elődöntőjében!

2016.07.15. 10:42 :: carlitos

COPA LIBERTADORES 2016

SEMIFINAL, visszavágó

Boca Juniors - Independiente del Valle 2:3

Meglepetés történt az elődöntőben, ahol a  Libertadores végső megnyerésére is esélyes Boca Juniors 3:2-re kikapott a Bombonera az "óriásölő" Ecuadori Independientétől! (a döntőben majd az Atletico Nacional Medellin ellen folytathatja sikertörténetét)

Los Rayadosi del Valle lett a harmadik ecuadori csapat amely számára elérhető vállt a kupa megnyerése. Korábban ez két másik ecuadori csapatnak sikerült a LDU Quito (2008) és a Barcelona de Guayaquil akinek két elvesztett döntője volt. (1990 és 1998)

Góljaikat, Luis Caicedo, Bryan Cabezas és Julio Angulo szerezték, a bocánál Cristian Pavón (2).

A második félidőben kihagytunk egy tizenegyest, Nicolas Lodeiro révén.

A kezdők az alábbiak voltak:

Boca Juniors: Orion; Jara, Diaz, Insaurralde, Fabra; Cubas, Zuqui, Perez, Lodeiro, Pavon és Tevez.

Independiente: Azcona; Nuñez, Caicedo, Mina, Ayala; Rizotto, Cabezas, Orejuela, Sornoza; José Angulo és Julio Angulo.

Pavón reményt adhat a jövőre nézve, de ez a meccs egy fekete este a xeneize történetében.

A harmadik gól, amit Orion kapus és a védőnk Insaurralde összehozott, az egy vicc. Sokan vannak most Buenos Aires utcáin akik tudják, hogyan kell elismerni a vereséget. Fáj ez az argentinoknak, főleg a válogatott elvesztett Copa döntője után.

Mi várható a döntőben? A Nacional nagyon erős és jól játszik (a Sao Paulot verték ki kettős győzelemmel), de ha a del Valle ilyen bátran fog focizni mint tette ellenünk akkor történhet meglepetés...

(Felicidades IDV, buen equipo. Se perdieron los hinchas de Boca.)

Szólj hozzá!

Előnyben az "óriásölök"!

2016.07.08. 12:50 :: carlitos

COPA LIBERTADORES 2016

SEMIFINAL

Independiente del Valle - Boca Juniors 2:1

Ecuadorban lépett pályára a kupában még veretlen, korábbi 6x győztes Boca Juniors. A tét a döntőbe jutás. Ez a "kis" Independiente csapat korábban már búcsúztatta a tavalyi győztes ősi rivális River Plate-et.

Jól kezdődött a meccs, a 12. percben szép egyéni akció után Pablo Perez kilőtte a sarkot. Ezután annyira megnyugodott a csapat, hogy a hazaiak sorra vezették a támadásaikat, csak idő kérdése volt, hogy mikor egyenlítenek ki. A tengerszint feletti magasság (2850m) úgy látszik kulcs szerepet játszott, elég nehézkesen mozogtunk a pályán. A 61. percben egy védelmi hibát kihasználva (elcsúszott a hazaiak beadásánál a védőnk) egy szép lövést tekert be Cabezas Orion kapus kapujába.

Tizenöt perccel később előnybe került egy szép egyéni villanással az Independiente del Valle.  A 21 éves Angulo két Boca védőt csapott be egy pazar labda átvétellel és ezzel megszerezte a hazai csapat második találatát egyben a győztes gólt is.

A bosszú (elődöntő visszavágója) július 14-én a Bombonérában lesz. VAMO BOCA!

pablo-perez-copa-liber-2016-semifinal.jpg

 Összefoglaló:

Szólj hozzá!

Új szponzor!

2016.07.06. 10:42 :: carlitos

A Boca köszöntötte az új szponzort, a Huawei-t.

Daniel Angelici elnök, a Huawei vezérigazgatója George Zhangzhe, és a klub edzője Guillermo Barros Schelotto, hétfőn hivatalosan is bemutatták az új szponzorral ellátott mezt. A megállapodás a klub és a cég között 2 év.

Az ázsiai cég kiterjeszti a termékeit Argentínában (nagy növekedést várva:-)), okostelefonok, tablettek formájában.

george-zhangzhe-huawei.jpg

boca_huawei.jpg

boca_huawei_mez.jpg

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása