Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

A River nyerte a 209. Szuperklasszikust!

2017.05.15. 09:57 :: carlitos

Az ősi rivális némi meglepetésre (bár a formájuk pont felfelé ívelt a legutóbbi meccseiken)  3-1-re diadalmaskodott a listavezető Boca otthonában, az argentin labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának csúcsmeccsén. (ami 10 sárgalappal, kiállítás nélkül! fejeződött be)

A vendégek kezdtek jobban, akik az első negyedóra végén Gonzalo Martinez káprázatos kapáslövésével előnybe is kerültek. Nem kellett sokat várni a második találatra sem: a 24. minutumban egy szép ellenakció végén Lucas Alario módosította 0-2-re az állást. A sárga-kékek még a szünet előtt szépítettek, Fernando Gago szabadrúgásgóljával, melyben igencsak benne volt a látogatók kapusa.

boca-river-209.jpg

A folytatásban inkább a River előtt adódtak helyzetek, de a mérkőzés hajrájához érve a Boca is egyenlíthetett volna, ám ez nem jött össze. Sőt, a ráadás perceiben Sebastian Driussi megadta a kegyelemdöfést (Gago passzolta el a labdát a védelemben) a hazaiaknak, és beállította az 1-3-as végeredményt, mellyel a fehér mezesek felléptek a dobogóra.

Driussi rövid nyilatkozata: "Tudtuk, hogy ez egy nagyon nehéz meccs lesz. Nagyon boldogok vagyunk hogy győztünk. Azt tettük, amit Marcelo (Gallardo) megtervezett egész héten."

driussi-bombo.jpg

Driussi 15. bajnoki góljával megkoronázta magát ebben a szezonban!

driussi-hat.png

Driussi "hátat" mutatta a sokkot kapott Boca szurkolóknak!

Kényszercsere is volt, Ricardo Centurión lesérült (orvosi jelentésre várunk), Walter Bou váltotta az első negyedóra után.

Ennek az eredménynek a Newell’s Old Boys örülhetett volna a legjobban, hiszen így egy pontra megközelíthette volna a listavezetőt, ám a piros-feketét saját közönségük előtt simán, 3-1-re alulmaradtak a Rosario Centrallal szemben. (szerencsénkre)

Következik a Newell's hazai pályán, ezek után csak a győzelem az elfogadható!!!

Vamo BOCA!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boca.blog.hu/api/trackback/id/tr2412505735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása