Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Kihasználta a Boca a riválisok botlását!

2018.01.30. 09:24 :: carlitos

Folytatódott a szünet utáni argentin bajnokság (Superliga) a 13. fordulóval. Otthon játszottak a dzsenovaiak a Colon ellen és a csapatot nagy üdvrivalgás közepette Carlos Tevez vezette pályára mint csapatkapitány. Benedetto sérülése miatt az állandó cseréje Walter Bou játszott csúcséket, mögötte Carlito és a két szélen pedig Pavon és a kolumbiai Edwin Cardona szerepelt.

A Colon nem tűnt könnyű feladatnak az első tízben vannak, idegenben is sok csapatnak törtek borsot pl. a San Lorenzo "csak" 0:0-át játszott velük, az Argentinost legyőzték, ahogy az Arsenalt és a Patronatot is. (előbbit pont a szünet előtti utolsó fordulóban)

A Boca kék ifjainak a lába nem remegett meg, az új év első hivatalos találkozóján 2:0-ás győzelmet arattak és ezzel megerősítették vezető pozíciójukat a tabellán, sőt növelték 3 ponttal az előnyüket a San Lorenzoval szemben. (a következő fordulóban egymás ellen fognak játszani!)

boca_mampr_2018_13fordulo.jpg

 

Boca Juniors - Colón 2: 0 (1: 0)

Gólszerzők: Cristian Pavón (3 '), Nahitan Nández (65' gólpassz Tévez)

Boca Juniors : Agustín Rossi - Leonardo Jara, Paolo Goltz, Lisandro Magallán, Frank Fabra - Nahitan Nández (76 ', Gonzalo Maroni), Wílmar Barrios - Cristian Pavón (89', Cristian Espinoza), Carlos Tévez - Walter Bou (56 ', Julio Buffarini)

A Boca kerete erősnek tűnik, Schelotto mesternek talán nem kell aggódni a sérültek -  Darío Benedetto, Fernando Gago és Pablo Pérez - hiánya miatt?! (és akkor még nem beszélve az új játékosokról - Julio Buffarini és Emmanuel Más-ról)

VAMO BOCA!

Szólj hozzá!

MILAN–BOCA egyezség!

2018.01.17. 10:03 :: carlitos

A Milan és a Boca Juniors megállapodott arról, hogy Gustavo Gomez az argentin klubhoz szerződik. Az első csapatban ebben a szezonban (az Európa-ligában) csupán tíz percet játszó paraguayi védő a Gazzetta szerint 2019 nyaráig kölcsönben, majd 5 millió euróért végleg kerül Buenos Airesbe. (nso)

gustavo-gomez.jpg

Leonardo Bonucci és Mateo Musacchio érkezései után nem volt helye a védelemben.A Rossoneri 2016 nyarán vásárolta meg Gustavo Gomezt a Lanustól körülbelül nyolc millióért. Az AC Milannak más tervei voltak, végleg szerették volna eladni, mert a klub jövőbeli projektjeibe nem fért bele. A Xeneizeseknek komoly erőfeszítéseket kellett tennie a sikeres ügylet iránt.

 

 

Szólj hozzá!

Carlitos és Mas bemutatása!

2018.01.12. 10:57 :: carlitos

Annak ellenére, hogy a török Trabzonspor szerette volna megtartani őt, Emmanuel Mas látogatást tett a Bombonerában, és január 4-én szerződést írt alá Boca-val! (időtartam 3 év és a klub kb. 2.5 millió dollárt fog majd utalni a törököknek) Frank Fabbra vetélytársa lesz a baloldalon.

Mas 2008-ban debütált San Martín de San Juan-ban, 19 évvel ezelőtt. Az argentin bajnokságban a San Lorenzoval ért el sikereket, bajnok 2013-ban, Libertadores kupa győztese 2014-ben és argentin szuperkupa győztes 2015-ben. 

A nemzeti csapatban 2015-ben mutatkozott be, legutoljára pedig 2017 márciusában játszott világbajnoki selejtezőn Chile ellen.

  boca_tevez32_2018januar.jpg

  

(Daniel Angelici klubelnök a 2 friss igazolással)

Boldog volt Tevez, hogy visszatért a La Bombonera-ba. Szeretné játékával felhívni a szövetségi kapitány (J. Sampaoli) figyelmét rá és meghívót küldjön neki. (2015 óta nem játszott a nemezeti válogatottban)

"Nem sok évem maradt a labdarúgásban és a világbajnokságon való részvételem az valami mesés lenne az én koromban és persze elismerése is a hosszú pályafutásomnak" - mondta Tevez Oroszország VB reményéről, amikor bemutatásra került kedden a médiában.

Tévez 8x bajnoknak mondhatja magát (argentin, brazil, angol, olasz).

A klub történetének 8x bajnoka, Jaime "Piranha" Sarlanga 1940 és 1948 között, aki az ötödik legjobb gólszerző 129 góllal 220 hivatalos mérkőzésen.

 

sarlanga_boca_piranha.jpg

VAMOS BOCA!

Szólj hozzá!

Carlos Tévez visszatért a Bocába!

2018.01.08. 10:39 :: carlitos

A 33 éves Carlitos közös megegyezéssel (a kínaiak felbontották?) szerződést bontott a Sanghaj Senhuával. Tévez 2016 decemberében szerződött a kínai csapathoz, amelynél heti 610 ezer fontot vihetett haza, tizenhat bajnoki találkozón összesen négyszer volt eredményes. (2018 decemberig szólt a szerződése)

tevez_shanghai.jpg

A Boca Juniors honlapján jelezte, Tévez megkezdte a felkészülést új csapatával.

carlos_visszatert_2018.pngHeti kb. 200 millió forint,1 hónap alatt közel 1 milliárd forintot keresett. Ez egészen elképesztő, hülyére vette a kínaiakat,elég sok balhéja volt, köztük az is, hogy szimplán látszott rajta,semmi kedve sincs játszani!:-)

Bár a csapatok nem adtak ki pénzügyi részleteket a kétéves üzletről, de a Shenhua a Boca-nak több mint 92 millió dolláros átutalási díjat és Tévez 43 millió dolláros bérét fizette ki.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása