Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Gólgazdag meccsen győztük le a San Martint!

2018.02.26. 09:47 :: carlitos

 A Libertadores kupa csoportmeccsei előtt jól sikerült a főpróba!

 

boca_sanmartin_stat.png

group8_boca.png

Szólj hozzá!

Két 1:0-ás győzelem után 9 pontos előny!

2018.02.19. 09:03 :: carlitos

A 15 fordulóban otthon fogadtuk a meccs előtt  csupán a 25. helyen álló Temperley csapatát. Mi voltunk a meccs esélyesei, de hogy közhellyel éljek, mindig a kötelező győzelem a legnehezebb. 34 ponttal álltunk, 6 ponttal a második helyen a San Lorenzo és a 7-el a Talleres előtt.

Az előző szezonban szintén a La Bombonerában a "Bosteros" mindössze 24 perc után három gólt rámolt be a Temperleynek, reméltük, hogy az Apacs vezérletével ez most sem alakul másképp.

A hét elején Guillermo Barros Schelotto edző csak egy változást hozott, a sérült Pablo Pérezt Walter Bou váltja fel. A klasszikus labdaszerző középpályásunknak nem igazán volt szerencséje, a sérülést követően amikor visszatért a játékba, 10 perc elteltével elhagyni kényszerült a pályát, mivel a sérülése kiújult.

Ez a változás megváltoztatta a játékrendszerünket 4-3-1-2-re, Carlos Tévez játszott a 2 csatár mögött, de menet közben átkerül majd a támadó szekcióba és akkor hárman rohamozzák majd a kaput.

Nos nehezen, csupán 1 góllal, Frank Fabra félresikerült vagy tudatos (?) beívelése becsapta a vendégek kapusát és a kapufa segítségével behullott!

 

Téveznek volt még egy lapos kapura lövése, ami centiméterekkel kerülte csak el a kaput, illetve egy tizenegyese, amit kapufára lőtt!

Összességében többet birtokoltuk a labdát, sok helyzetet alakítottunk ki, de "csak" 1 gólt sikerült lőnünk.

A 16. fordulóban Guillermo Barros Schelotto csapata nem okozott szenzációt, újból 3 pontot szerzett. A Boca Juniors most idegenben nyert a Banfield otthonában, 1:0-ra. Ennek a győzelemnek köszönhetően tovább erősítette a tabellán a vezető helyét, még pedig 9 ponttal!

Carlos Tévez második gólját érte el azután, hogy hazatért Kínából. ( a 4 bajnoki forduló alatt még 1 gólpassz és 1 kihagyott tizenegyes a statisztikája)

.apacs_golorom.jpg

Jegyezzük meg, hogy az ellenfél a Copa Libertadores kvalifikációs fordulójában vesz részt, így 3 nap múlva fogja játszani a visszavágóját az uruquayi Nacional otthonában, úgy hogy korábbi edzőnk Julio César Falcioni "tartalékolt", nem a teljes csapatát küldte harcba a Boca ellen.

Szólj hozzá!

Döntetlen a San Lorenzo ellen!

2018.02.05. 11:13 :: carlitos

Pikáns ütközetre készülhettek a dzsenovaiak, igazi 6 pontos derbi várt rájuk idegenben a pápa kedvenc csapata ellem.

Miután Carlos Tévez és Fabricio Coloccini már találkozott egymással az angol Premier League-ben, most a két veterán hazájukban az argentin bajnokságban is egymásnak feszülhetett.

2016 szeptemberében "még" Carlos Tévez vezérletével idegenben győztük le őket 2:1-re, most is lehetett volna ez az eredmény egy szép Carlitos akció és kapuralövés után.

Már a 4. percben egy szögelet után egy kifejelt labdát váratlanul kapura lőttek a hazaiak, az megpattant Leo Jarán és becsapva hullott Augustin Rossi kapujába. 1:0

Tíz perccel később a bal lábában kiújult Pablo Pérez sérülése, le kellett cseréni, Walter Bou állt a helyére. (miért kockáztatja Schelotto, ha még nem teljesen egészséges?)

Aztán jött az egyenlítés, Carlos Tévez fejjel a kapufa segítségével egyenlített egy beívelés után. 1:1

Még a félidő előtt durván felrúgták Carlitost, piros lap a hazaiak játékosának. (F. Quignón)

A második félidőben a Boca többször fenyegette Navarro kapuját, igaz többen is voltunk a pályán, előbb Carlitos, aztán Nández került helyzetbe.

A 82. percben újra megfogyatkoztak a hazaiak, Rojas mehetett előbb zuhanyozni, mindkét kiállított hazai játékos még az első félidőben "sárgult" be.

A 90. percben nagy feszültséget váltott ki, amikor Más beesett a 16-oson belülre.. A játékvezető sípja azonban néma maradt, heves karlegyíntéssel mutatta, hogy álljon fel, nem történt szabálytalanság! (ez téves ítélet volt senor Trucco!)

 

San Lorenzo de Almagro - Boca Juniors 1: 1 (1: 1)

 Gólok - 1: 0 Rubén Botta (4 '), 1: 1 Carlos Tévez (15')

Boca Juniors : Agustín Rossi - Leonardo Jara (78 ', Julio Buffarini), Paolo Goltz, Lisander Magallán, Frank Fabra (46', Emmanuel Más) - Nahitan Nández, Wílmar Barrios, Pablo Pérez [ ) - Cristian Pavón, Carlos Tévez (14-től [C] ), Edwin Cardona

A Temperley következik otthon, ki kell tömnünk őket, ahogy legutóbb tettük. (4:0)

Februárban a Boca-nak szilárd előrelépéseket kell tennie a többiekkel szemben, hogy később biztonságosan lezárhassa a bajnokságot az élen.

Márciusban a bajnoki küzdelmek mellett a Copa Libertadores csoportmeccsei következnek.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása