Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella: Torneo Inicial

MILAN–BOCA egyezség!

2018.01.17. 10:03 :: carlitos

A Milan és a Boca Juniors megállapodott arról, hogy Gustavo Gomez az argentin klubhoz szerződik. Az első csapatban ebben a szezonban (az Európa-ligában) csupán tíz percet játszó paraguayi védő a Gazzetta szerint 2019 nyaráig kölcsönben, majd 5 millió euróért végleg kerül Buenos Airesbe. (nso)

gustavo-gomez.jpg

Leonardo Bonucci és Mateo Musacchio érkezései után nem volt helye a védelemben.A Rossoneri 2016 nyarán vásárolta meg Gustavo Gomezt a Lanustól körülbelül nyolc millióért. Az AC Milannak más tervei voltak, végleg szerették volna eladni, mert a klub jövőbeli projektjeibe nem fért bele. A Xeneizeseknek komoly erőfeszítéseket kellett tennie a sikeres ügylet iránt.

 

 

Szólj hozzá!

Carlitos és Mas bemutatása!

2018.01.12. 10:57 :: carlitos

Annak ellenére, hogy a török Trabzonspor szerette volna megtartani őt, Emmanuel Mas látogatást tett a Bombonerában, és január 4-én szerződést írt alá Boca-val! (időtartam 3 év és a klub kb. 2.5 millió dollárt fog majd utalni a törököknek) Frank Fabbra vetélytársa lesz a baloldalon.

Mas 2008-ban debütált San Martín de San Juan-ban, 19 évvel ezelőtt. Az argentin bajnokságban a San Lorenzoval ért el sikereket, bajnok 2013-ban, Libertadores kupa győztese 2014-ben és argentin szuperkupa győztes 2015-ben. 

A nemzeti csapatban 2015-ben mutatkozott be, legutoljára pedig 2017 márciusában játszott világbajnoki selejtezőn Chile ellen.

  boca_tevez32_2018januar.jpg

  

(Daniel Angelici klubelnök a 2 friss igazolással)

Boldog volt Tevez, hogy visszatért a La Bombonera-ba. Szeretné játékával felhívni a szövetségi kapitány (J. Sampaoli) figyelmét rá és meghívót küldjön neki. (2015 óta nem játszott a nemezeti válogatottban)

"Nem sok évem maradt a labdarúgásban és a világbajnokságon való részvételem az valami mesés lenne az én koromban és persze elismerése is a hosszú pályafutásomnak" - mondta Tevez Oroszország VB reményéről, amikor bemutatásra került kedden a médiában.

Tévez 8x bajnoknak mondhatja magát (argentin, brazil, angol, olasz).

A klub történetének 8x bajnoka, Jaime "Piranha" Sarlanga 1940 és 1948 között, aki az ötödik legjobb gólszerző 129 góllal 220 hivatalos mérkőzésen.

 

sarlanga_boca_piranha.jpg

VAMOS BOCA!

Szólj hozzá!

Carlos Tévez visszatért a Bocába!

2018.01.08. 10:39 :: carlitos

A 33 éves Carlitos közös megegyezéssel (a kínaiak felbontották?) szerződést bontott a Sanghaj Senhuával. Tévez 2016 decemberében szerződött a kínai csapathoz, amelynél heti 610 ezer fontot vihetett haza, tizenhat bajnoki találkozón összesen négyszer volt eredményes. (2018 decemberig szólt a szerződése)

tevez_shanghai.jpg

A Boca Juniors honlapján jelezte, Tévez megkezdte a felkészülést új csapatával.

carlos_visszatert_2018.pngHeti kb. 200 millió forint,1 hónap alatt közel 1 milliárd forintot keresett. Ez egészen elképesztő, hülyére vette a kínaiakat,elég sok balhéja volt, köztük az is, hogy szimplán látszott rajta,semmi kedve sincs játszani!:-)

Bár a csapatok nem adtak ki pénzügyi részleteket a kétéves üzletről, de a Shenhua a Boca-nak több mint 92 millió dolláros átutalási díjat és Tévez 43 millió dolláros bérét fizette ki.

Szólj hozzá!

Pontelőnnyel (3) mentünk téli pihenőre!:-)

2017.12.11. 14:36 :: carlitos

Nagyon fontos meccsünk volt az Estudiantessel idegenben, mivel a San Lorenzo képtelen pontot/pontokat veszíteni! Egy visszatérőnk volt Pablo Perez. A házigazdák kapuját Andujár védte, a kispadon (mint edző) pedig ismerős arc, volt korábbi argentin válogatott Lucas Bernardi. (Európában az OM és Monaco játékosa volt)

Az első félidőben szerencsénk is volt és fiatal kapusunk Rossi bravúrjai tartották a lelket és az eredményt is csapatunkban!:-)

A videó elemzésen érdekes látnivalók lesznek:-)

A második félidőben már többet kezdeményeztünk és ez helyzetekben is megmutatkozott. Barrios megpattanós lövésével végül sikerült mind3 pontot megszereznünk!

Következik majd a szokásos Torneo Verano kupa, ahol újra összecsapunk az egyetemistákkal és a 'vöröskékekkel' is.

Szólj hozzá!

Pero q bien el pibe Vadala!!!

2017.12.04. 14:28 :: carlitos

Ahhh most Vadala az új Benedetto ...???:-)
A Boca-nak nem volt könnyű feladat az Arsenal Sarandi elleni meccs, mivel sok sérültjeink vannak. Guillermo Barros Schelotto mesternek ezzel kellett megbirkózni, kivel tudja majd pótolni a súlyosan megsérült Darío Benedettot és Fernando Gagot, valamint kisebb sérülések miatt Walter Bou és Óscar Benítez jár kezelésekre, plusz vannak eltiltottjaink is, Paolo Goltz és Pablo Pérez.

A középcsatár posztján megjelent egy fiatal, Guido Vadala, aki már le lett írva. (a Tevez ügylet része volt a Juventusnál, de mivel nem kapott lehetőséget kölcsönben a Union Santa Fe-hez került, majd onnan vissza a Bocába)

Az első 20 percben a fiatal Nahitan Nández volt nagyon aktív.

Aztán a 35. percben végül sikerült betalálnunk, Edwin Cardona nagyon szépen tette be a labdát a szélről és V a d a l a kitűnően érkezett, 1:0! (a 20 évesek kitesznek magukért:-)))
boca_arsenal_2_0_1.jpg


A Boca "vezére" a pályán tegnap este Edwin Cardona volt. Kolumbiai kétszer próbálkozott szabadrúgással, először Santillo a vendégek kapusa, másodjára a keresztléc mentett.

Aztán az Arsenal majdnem kiegyenlített a 70. percben, amikor Leonardo Rolón elönzőzte a helyzetét.

A 83. percben egy brutális belépő után Germán Ferreyra mehetett zuhanyozni,

Aztán a rendes játékidő hosszabbításában sikerült megduplázni az előnyt - egy ellentámadást követően Nahitan Nándezt az Arsenal védője még a 16-os előtt megállította, de pont így került a labda Cardona elé, aki gyönyörűen tekert a kapuba!.
 

Szólj hozzá!