Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella: Torneo Inicial

Kivégeztük az Aldos(z)ivit!!!

2017.06.19. 15:03 :: carlitos

A bajnoki tabellán elfoglalt helyezések alapján sejteni lehetett, hogy a Boca lesz az esélyese az Aldosivi otthonában megrendezett összecsapáson.(ezt beleszámítva 3 fordulóval a bajnokság vége felé)

Az első félidőben PAVÓN sistergős bombájával, majd Ricardo Centurión kapustámadásának (belerúgta a hazaiak kapusa, addig tétovázott) köszönhetően 2:0-ra vezettünk!

A szünet után sikerült ezt megduplázni. Centurón belőhette volna idei 8. gólját és ezzel utolérhette "volna" Pavónt csapaton belül, de a hazaiak hálóőre kivédte, majd a visszapattanó után elkaszálta a büntető területen belül.(örülhetett, hogy nem kapott piros lapot!)

A 11-est elég gyatrán helyezve, nagy szerencsének köszönhetően GAGO értékesítette. A meccs hajrájában még 1 gólt szereztünk (Jonathan Silva), így simán nyertünk 4-0-ra.

5 pontos előnyünk van 2 fordulóval a vége előtt a Banfield előtt. (nekik kemény meccseik lesznek)

Jól hajráztak a zöldek, mert a River Plate botlását ((hazai pályán 2:3 a Racing ellen) kihasználva felértek a Boca mögé.

Szólj hozzá!

A Boca kihasználta a River botlását, újra 4 pont az előnyünk!

2017.06.06. 10:30 :: carlitos

A River Plate vasárnap este kikapott a San Lorenzótól, az exbocások jól teljesítettek, főleg Nicolas Blandi aki félfordulatból csodálatos gólt rúgott. (rajta kívül még Matias Caruzzo játszik a védelmükben)

Az Independiente majdnem 20 meccses veretlenségi mutatóval érkezett a Bombonérába, szóval egyáltalán nem mehettünk biztosra, sőt mivel még mindig tartják a Libertadores kupa győzelmi szériáját (nekik 7, nekünk 6), így mumusaink is!

Az első ziccerünk egy remek kiugratás nyomán Pavon előtt adódott, de sajnos a legfontosabb pillanatban elcsúszott a tizenhatoson belül. Az első félóra végéhez érkezve megszereztük a vezetést (amúgy egyfolytában csak nekünk voltak lehetőségeink)  mivel Alan Franco a labda elrúgása mellett eltalálta (hasba rúgta) Pablo Pérezt is, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Dario Benedetto ezt magabiztosan értékesítette. (ez volt a 17. gólja!)

A félidő lefújása előtt sikerült növelnünk az előnyt, Pavón remekül ültette le védőjét a tizenhatos csücskénél, majd a beadását a középen érkező Oscar Benítez befejelte! (2:0)

Szünet után Campana kapus rossz felszabadítása után Benedettóhoz került a labda, aki higgadtan a védő szorítása mellett a hálóba gurított, beállítva a végeredményt is. (3:0, meglett a 18. bajnoki gólja!)

Említsük meg hogy az ellenfél csapatában is voltak exboca játékosok: Erviti, Sánchez Mino, Gigliotti.

2 idegenbeli meccs elé nézünk az Aldosivi és az Olimpo ellen, az egyiket mindenféleképpen le kell győznünk!!!

Szólj hozzá!

Pontokat vesztettük, de a riválisunk is!

2017.05.30. 14:49 :: carlitos

A Huracán otthonában igencsak voltak lehetőségek mindkét oldalon a gólszerzésre. Dario Benedetto góljával ('75) megszereztük a vezetést, amit a lefújás pillanatáig őriztünk is, de akkor...Gamarra időn túli tizenegyesével egyenlítettek a hazaiak! (hihetetlen, hogy az utolsó felívelést nem tudta lereagálni a boca védelme)

 

Huracán - Boca Juniors 1:1 (0:0)

Gole - 0:1 Darío Benedetto (75′), 1:1 Alejandro Romero Gamarra (90+6′ – pen.)

Boca Juniors: Agustín Rossi – Gino Peruzzi, Lisandro Magallán, Fernando Tobio, Jonathan Silva – Leonardo Jara (90′, Fernando Zuqui), Wílmar Barrios, Fernando Gago [C], Pablo Pérez (70′, Gonzalo Maroni) – Cristian Pavón (90+1′, Frank Fabra), Darío Benedetto

River Plate - Rosario Central (0 - 0)

Szólj hozzá!

Benedetto góljával legyőztük a Newell's!

2017.05.22. 12:41 :: carlitos

Nagyon fontos 3 pontot szereztünk a rivális ellen! Sok helyzet volt itt is meg ott is, de ezek kimaradtak. Növeltük a táblázaton az előnyünket is mivel a közvetlen üldöző San Lorenzo is kikapott! A River Plate-re kell még figyelnünk, két meccs hátrányban van a Libertadores kupa miatt.

Boca Juniors - Newell’s Old Boys 1:0 (1:0)

Gol - Darío Benedetto (28′)

Boca Juniors: Agustín Rossi – Gino Peruzzi (63′, Óscar Benítez), Fernando Tobio, Juan Manuel Insaurralde (88′, Santiago Vergini), Jonathan Silva – Leonardo Jara, Fernando Gago [C], Wílmar Barrios, Pablo Pérez – Cristian Pavón, Darío Benedetto (59′, Walter Bou)

Szólj hozzá!

A River nyerte a 209. Szuperklasszikust!

2017.05.15. 09:57 :: carlitos

Az ősi rivális némi meglepetésre (bár a formájuk pont felfelé ívelt a legutóbbi meccseiken)  3-1-re diadalmaskodott a listavezető Boca otthonában, az argentin labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának csúcsmeccsén. (ami 10 sárgalappal, kiállítás nélkül! fejeződött be)

A vendégek kezdtek jobban, akik az első negyedóra végén Gonzalo Martinez káprázatos kapáslövésével előnybe is kerültek. Nem kellett sokat várni a második találatra sem: a 24. minutumban egy szép ellenakció végén Lucas Alario módosította 0-2-re az állást. A sárga-kékek még a szünet előtt szépítettek, Fernando Gago szabadrúgásgóljával, melyben igencsak benne volt a látogatók kapusa.

boca-river-209.jpg

A folytatásban inkább a River előtt adódtak helyzetek, de a mérkőzés hajrájához érve a Boca is egyenlíthetett volna, ám ez nem jött össze. Sőt, a ráadás perceiben Sebastian Driussi megadta a kegyelemdöfést (Gago passzolta el a labdát a védelemben) a hazaiaknak, és beállította az 1-3-as végeredményt, mellyel a fehér mezesek felléptek a dobogóra.

Driussi rövid nyilatkozata: "Tudtuk, hogy ez egy nagyon nehéz meccs lesz. Nagyon boldogok vagyunk hogy győztünk. Azt tettük, amit Marcelo (Gallardo) megtervezett egész héten."

driussi-bombo.jpg

Driussi 15. bajnoki góljával megkoronázta magát ebben a szezonban!

driussi-hat.png

Driussi "hátat" mutatta a sokkot kapott Boca szurkolóknak!

Kényszercsere is volt, Ricardo Centurión lesérült (orvosi jelentésre várunk), Walter Bou váltotta az első negyedóra után.

Ennek az eredménynek a Newell’s Old Boys örülhetett volna a legjobban, hiszen így egy pontra megközelíthette volna a listavezetőt, ám a piros-feketét saját közönségük előtt simán, 3-1-re alulmaradtak a Rosario Centrallal szemben. (szerencsénkre)

Következik a Newell's hazai pályán, ezek után csak a győzelem az elfogadható!!!

Vamo BOCA!

Szólj hozzá!