Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Két mérkőzés hat gól, hat pont a zsebben, maradtunk az élen!

2012.04.08. 10:51 :: tomi2121

Két fontos, rangadónak is mondható ( na jó szigorúan véve csak az egyiket nevezhetnénk rangadónak ) mérkőzésen győzött a Boca! 

Április 2.-án idegenbe ruccantak ki a fiuk, az egyik ősi nagy riválishoz La Plata-ba, a piros fehérek otthonába. A Estudiantes négyszeres Copa Libertadores győztes, legutóbb 2009-ben emelhette fel a trófeát, haza fanatikusai pedig nem a színháznéző viselkedésükről híresek. A Boca Riquelme, Mouche, C. Rodriquez nélkül lépett pályára, míg a hazaiaknál a házi gólvágó Boselli, valamint a vén, ám igencsak tapasztalt és rutinos, válogatottból is jól ismert Veron is a kezdőcsapatban volt. A mérkőzést a hazaiak az első helyről várták, a Boca győzelme esetén pedig az élre nyargalhatott. A mérőzést a Boca kezdte jobban Miño  óriási bedobásából Cvitanich S. Silva-hoz pöckölte a labdát a csatár pedig egy apró labdatolás után félfordulatból a hálóba juttatta a mérkőzés 9. percében 1-0 ! S. Silva megszerezte 1. gólját a Boca mezében! A mérkőzést a Boca folytatta jobban a 23. perc elején egy Boca labdaszerzést követően Ledesma kapott 1 igencsak parádés lapdát amit mesteri módon lőtt a hosszú sarokba a tizenhatos sarkáról 2-0. A félidőben magabiztos Boca előnnyel mentek pihenni a csapatok, a fordulat után a 67. percben egy pompás támadás után Silva parádésan ugratta ki a csereként pályára lépő Mouche-t, a támadó pedig beállította a kiütést és az élre ugrást jelentő végeredményt 0-3! 

 

 

Április 7.-én szombaton az Argentinos Juniors-t láttuk vendégül. A két csapat közül csak a Boca számít igazán óriásinak, de a vendégek jó utánpótlás képzésükről híresek, lebecsülni sosem szabad őket. Ezt bizonyította  Hernandez, aki a 2. percben szögletből beívelt labdát eléggé szemfüles módon juttatott Orion hálójába, kihasználva hogy a Boca kapufája mellé nem állított védőt 0-1 ! A Boca az első félidőben több helyzetet is kialakított, hol a vendégek kapusa -Ojeda- hol a kapufa mentett, vagy csak nem találtuk el a kaput, a hazai közönség és a Boca játékosai tarthatatlan nyomás alatt tartották a vendégek kapuját, amit a 45. percig tudtak elviselni. Roman beadását követően Silva fejesét még védeni tudta a vendégek hálóőre - nem kis bravúrral, a kipattanót Insaurralde a kapuba vágta, a Boca a félidő végén egyenlített 1-1! A második félidőben a Boca fordított, Roman ismételten jól kanyarintott - ezúttal szabadrúgásból - a kapu elé, Cvitanich pedig a hálóba fejelte a labdát, beállítva ezzel a 2-1-es végeredményt. A Boca maradt a bajnokság vezető helyén. 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boca.blog.hu/api/trackback/id/tr134371074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

carlitos 2012.04.10. 14:52:25

Jó a cikk! Nem gondoltam volna, hogy Palermo után ilyen erős fejjátékunk lesz a csatárainktól! Silva egyre jobb, arriva!:-)
süti beállítások módosítása