Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Véget ért a veretlenségi széria!

2012.03.14. 14:48 :: tomi2121

Jól indult a hét, s nem akármilyen mérkőzésen, de mindkét veretlenségi sorozatunk megszakadt. 

Igencsak feltüzelt, feszültséggel teli mérkőzés kerekedett a San Lorenzo ellen, s az első félidőben sok pénzt lehetett volna tenni rá, hogy nem 22 emberrel fejeződik be a párharc... 

A mérkőzés nagy iramot hozott, jó hangulat és inkább a hazaiak kisebb fölénye, és veszélyesebb játéka jellemezte, egészen az 58. percig, amikor J. Sánchez Miño távoli lövése betalált, a Boca megszerezte a vezetést 1-0. A duplázásig várni kellett a 86. percig, amikor P. Mouche igen csak okos góllal végleg eldöntötte a párharc sorsát. A fantasztikus hanglatot jellemezte, hogy a hazaiak és  a vendégek is ünnepelték a csapataikat, némi rendőrei beavatkozás is volt a lelátón, bár ez inkább csak elejét vette egy esetleges balhénak. Hogy ne múljon el piros nélkül a meccs arról a bírón kívül G. MéndezC. Bueno, a Bocaból pedig  J. Insaurralde gondoskodtak, s távozotak idő előtt, vagyis idő után, ugyanis a 90 perc letelte után állították ki őket. A Boca a győzelmével az élre ugrott. 

A hét legfontosabb találkozóját otthon vívta a Boca a Fluminense ellen. A tömött lelátókra mintegy 4000 brazil szurkoló is érkezett, akik a 10. percben Fred fejesgóljának örülhettek, a Boca labdabirtoklási fölénye meddőnek bizonyult az 1. félidőben, a 2. elején viszont Riquelme szabadrúgását követően L. Somoza egyenlített, de nem sokáig örülhetett a hazai publikum. Egy gyors brazil támadást követően Deco juttatta  a labdát a hálóba 1-2. A Boca már nem tudott egyenlíteni, így megszakadt a 36 meccsen át tartó veretlenségi sorozata. 

Óriási meccsen kapott ki a forduló rangadóján a Boca az Independiente ellen hazai pályán. Az Independiente 0, míg a Boca 10 ponttal, a hazaiak az élről a vendégek a bajnoki tabella végéről várták a rangadót. 4 forduló után nyilván nem lehetett nagy következtetést levonni, de az Independiente új edzővel vágott neki a találkozónak, míg a Boca 34 meccse volt veretlen a bajnokságban. Persze mindezek csak az érdekességek, s a száraz tények, de tudjuk jól ha rangadó akkor semmi sem számít... Ezt bizonyították is a csapatok. 

A vendégek nem akármilyen kezdést produkáltak az 1. percben betalált P. Vidal, majd a 7. percben szabiból O. Ferreyra 0-2. A nyilván meglepett hazaiak hamar - a 12. percben - F. Roncaglia góljával megkezdték a gólgyártást - 1-2 - de a 32. percben E. Farias ismét 2 gólra növelte a vendégek előnyét. A 45. percig kellett várni, hogy a vén róka Riquelme betaláljon, s ismét 1 gólra zárkózott a Boca. Az 51. percben Roncaglia egyenlített, a 76. percben pedig Ledesma szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, ekkor úgy tűnt felrobban a stadion a hazai szurkolók örömétől, s végül felülkerekedünk az ősi riválison, de a 88. ismét E. Farias góljával egyenlített az Independiente, igaz a vendégek hangját elnyomta a hazai tábor óriási énekszója, S. Silva a 90. percet követően óriási helyzetet puskázott el amit a 95. percben E. Farias góljával büntetett, heroikus csatában marad alul a Boca visszacsúszva a tabella 4. helyére.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása