Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Két győzelem idegenben.

2012.03.19. 17:17 :: tomi2121

Nehéz és sorsdöntő mérkőzés zajlott le a múlt héten a Boca háza táján. Március 14.-én idegenben léptünk pályára az Arsenal otthonába, s a győzelmi kényszer nyilvánvaló volt, vereségünk esetén búcsút inthettünk volna a Copa Libertadores-nak. Az Arsenal a 2. a Boca pedig a 3. helyről várta az argentinok csatáját. A hazaiak 3, míg a vendégek 1 ponttal szerénykedtek a forduló előtt, a csoportvezető Fluminense 6 ponttal állt a Zamora pedig 1-el. 

A mérkőzés 10. percében N. Aguirre igencsak harcosan a Boca térfelének bal oldalán végigvezette a labdát, majd beadta amit a vendégek védője nem kis pech-el a saját hálójába juttatta. C. Rodriquez öngóljával megszerezték a hazaiak a vezetést. Ekkor szertefoszlatni látszottak a Boca továbbjutási esélyei, egészen a 29. percig kellett várni az első reménysugárra, amikor L. López megpróbált felszabadítani saját kapuja előtt, ami egészen Mouche-ig jutott, s ha már megkapta a támadó hát mit ad Isten be is rúgta, igencsak szemfüles módon. Az 1-1 inkább a hazaiaknak kedvezett volna, tudta ezt mindenki, a Boca pedig ment előre, a 68. percben C. Rodriquez balról beívelte a labdát, amire Ledesma le is csapott, és a hálóba vágta a labdát 1-2. A mérkőzés hátralévő részében nem esett gól, így a Boca átvette a 2. helyet az Arsenaltól, s a visszavágón, hazai pályán növelheti előnyét riválisával szemben. 

 

A bajnokságban vasárnap léptünk pályára idegenben a San Martín San Juan otthonában, a Boca a 4. helyen várta a fordulót, a Velez a Tigre és az Estudiantes is döntetlent játszott, így győzelmünk esetén a 2. helyre érkeztünk volna a forduló végére. A mérkőzést elég könnyen kipipálhattuk volna, Mouche gyakorlatilag 15 perc alatt háromszor került helyzetbe, de nem tudta értékesíteni azokat. A 71. percben Chávez igencsak okos meglátással hozta helyzetbe Erviti-t, a támadó pedig góllal fejezte be az akciót. 1-0 A mérkőzés hátralévő részében a San Martín hajtott becsülettel, de nem sikerült megszerezni az egyenlítést, így a Boca feljött a 2. helyre a bajnoki tabellán. 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása