Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

A Boca kvalifikálta magát a Liber csoportkörébe!

2015.01.29. 15:38 :: carlitos

A Boca Juniors legyőzte 1:0-ra a Velez Sarsfieldet így playoff jogot szerzett a 2015-ös Copa Libertadores csoportkörébe.

Az egyetlen gólt, Nicolas Colazo szerezte a 34. percben. Iszonyú nagy gólt rúgott.:-)

A dzsenovaiak uralták az egész találkozót, több lehetőségük volt, az egyik épp a gól előtt Jonathan Calleri révén. A félidő vége felé Cesar Meli szerezhetett volna még gólt fejjel, majd a Vélez is egyre többet jött előre, és a ráadásban el is jutottak egy kapufáig.

A második félidőben ismét Calleri és Meli (Mili) volt a legveszélyesebb játékosunk. Aztán villantak a piroslapok...

Először 81. percben Andres Chavez tülekedett vállal, majd Fausto Grillot küldte zuhanyozni a spori és aztán a volt bocás Leandro Somoza sem bírt az idegeivel, nem hagyta tett nélkül, hogy Cristian Erbes elkezdett szlalomozni.

Így 1 év után újra játszani fognak dél-amerika leghíresebb kupasorozatában!

Szólj hozzá!

Nincs kegyelem!

2015.01.27. 11:27 :: carlitos

Az ősi argentin riválisok egy barátságos felkészülési tornán is vérre menő küzdelmet vívtak egymással: három piros lappal tarkított meccsen a Boca Juniors 1-0-ra legyőzte a River Plate gárdáját.

Boca Juniors - River Plate 1:0 (1:0)


Gólszerző: Franco Cristaldo (18′)

Boca Juniors: Guillermo Sara – José Fuenzalida, Claudio Pérez, Guillermo Burdisso, Nicolás Colazo – Pablo Pérez, Adrián Cubas, Franco Cristaldo (89′ Rodrigo Bentancur) – Cristian Pavón (41′ Guido Vadalá, 82′ Tomás Pochettino), Emmanuel Gigliotti, Federico Carrizo (90+3′ Luciano Acosta).

River Plate: Marcelo Barovero – Gabriel Mercado (51′ Gonzalo Martínez), Jonathan Maidana, Ramiro Funes Mori, Leonel Vangioni – Carlos Sánchez, Matías Kranevitter, Ariel Rojas – Leonardo Pisculichi – Rodrigo Mora (71′ Fernando Cavenaghi), Teófilo Gutiérrez.

Piros lapok: 59 '- Adrián Cubas (Boca), 73 "- Leonel Vangioni (River), 90 + 3' Jonathan Maidana (River).

Sárga lapok: Adrián Cubas, Emmanuel Gigliotti, Franco Cristaldo, Guillermo Burdisso, Pablo Pérez (Boca) - Leonel Vangioni, Jonathan Maidana, Leonardo Pisculichi, Teófilo Gutiérrez (River).

Szólj hozzá!

Riquelme bejelentette visszavonulását!

2015.01.26. 10:50 :: carlitos

riquelme_adios.png„Úgy döntöttem, hogy nem futballozom tovább. Most már csak szurkoló vagyok, kimegyek a stadionba, de már nézőként fogok szenvedni. Nagyon elégedett vagyok a pályafutással, ami nekem jutott. Maximálisan élveztem a labdarúgást, s remélem, a szurkolók is ezt tették velem együtt. Megpróbáltam mindent megtenni a Boca, a Villarreal, a Barcelona és az argentin válogatott rajongóiért” – mondta Riquelme.

Az argentin középpályás az Argentinos Juniorsban nevelkedett, majd a Boca Juniorshoz került, amelynél a felnőttcsapatban 1996-ban mutatkozott be. Hat évvel később a Barcelona szerződtette, de a katalánok akkori vezetőedzőjével, Louis van Gaallal nem találta az összhangot. A hírek szerint a holland nem szakmai, hanem a vezetőség politikai igazolásaként tekintett rá.

Riquelme egy év után előbb kölcsönbe, majd végleg a Villarrealhoz igazolt. Összességében 2003 és 2007 között erősítette a „sárga tengeralattjárót”, akik neki "is" köszönhetően, 2006-ban a Bajnokok Ligája elődöntőjéig meneteltek. 2007-ben visszaszerződött a Boca Juniorshoz, majd 2014-ben ismét az Argentinos Juniors alkalmazta – mostanáig.

Ötvenegy alkalommal ölthette fel hazája címeres mezét és ezeken az összecsapásokon tizenhét gólig jutott. Négyszer választották meg Argentína legjobb futballistájának (2000, 2001, 2008, 2011), emellett ötszörös argentin bajnok és háromszoros Libertadores Kupa-győztes.

Szólj hozzá!

Változások a keretben, 2015 január-február

2015.01.26. 10:30 :: carlitos

Érkezett->Gino Peruzzi (Catania -> Boca Juniors)  2,5 millió euró

valamint Alexis Rolín, Gino Peruzzi, Pablo Pérez, Marcos Torsiglieri, Luciano Monzon, Guillermo Sara.

boca_newplayers_2015.jpg

Távozott->Emanuel Insúa (Boca Juniors -> Granada) 2.5 millió euro

Az uruguayi támadó középpályás, Nicolás Lodeiro (25) 2,46 millió euróért a brazil Corinthianstól a Boca Juniorshoz igazolt - végre lett egy komoly irányító középpályásunk.
lodeiro-boca10.jpg
Megszereztük!!! Pablo Osvaldo, a Southamptontól kölcsönben az Internél szereplő olasz támadó a Boca Juniorshoz távozhat miután nem tudott megegyezni a Juventusszal, a Queens Park Rangers ajánlatát pedig elutasította. - a 29 éves csatárt hat hónapra adta kölcsön az angol klub az argentin együttesnek úgy, hogy az együttműködés meghosszabbítható.
osvaldo_boca2015.jpg
pablo-daniel-osvaldo_jpg_boca_23.jpg
Primera Division
vs
Boca Juniors
-:-
Olimpo Bahia Blanca
15.02.2015 | 22:15

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása