Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Döntetlen a Libertadores kupa döntőjének első meccsén!

2018.11.12. 10:32 :: carlitos

Libertadores kupa döntő első mérkőzés:

BOCA JUNIORS - river plate 2:2

 

Hiába vezetett kétszer is a BOCA JUNIORS, a River Plate az idegenben kiharcolt 2–2-es döntetlennel lépéselőnybe került a Libertadores-kupa döntőjének november 24-ei visszavágóján!

A heves esőzések miatt szombatról vasárnapra halasztották a Boca Juniors–River Plate Libertadores-kupa-döntő első mérkőzését. A találkozó magyar idő szerint este 8-kor kezdődött Buenos Airesben, ahol – ahogyan azt várni lehetett – pazar hangulatot varázsoltak a hazai drukkerek.

Az első gólra a 34. percig kellett várni, a Boca szerzett vezetést Ramon Abila találatával, igaz, ehhez kellett a River kapuját őrző Franco Armani bizonytalansága is (1–0).

Addig bizony a Boca kapusának Rossinak kellett kétszer is a helyén lennie.

Nem örülhettünk sokáig, egész pontosan 108 másodpercig tartott ugyanis az előnyünk. A gólöröm után jöhetett a középkezdés, onnantól pedig kettő passz kellett a vendégcsapatnak, hogy Lucas Pratto a védőjét lefutva 13 méterről a jobb alsó sarokba helyezze az egyenlítő találatot (1–1). Hihetetlen volt ezt látni!!!

Pavon egy belépő után megsérült, bár nagyon szerette volna folyttani, de kényszercsere lett belőle, Benedetto érkezett a 27. percben!

Az első félidő hosszabbításában másodszor is megszerezte a vezetést a Boca. Sebastian Villa szabadrúgása után Darío Benedetto csúsztatott védhetetlenül a kapu bal felső sarkába (2–1).

A két Buenos Aires-i rivális a második félidőben is nagy iramot diktált, és egy pillanatig nem tűnt kérdésesnek, hogy lesz még gól a Bombonerában. A 61. percben meg is született: a jó 40 méterről elvégzett és kapu elé ívelt River-szabadrúgás után a menteni igyekvő Carlos Izquierdoz a saját kapujába fejelt az érkező Pratto elől – öngól. 2–2

A hajrában a River igyekeztek kevesebbet kockáztatni, így a Boca enyhe fölénybe került, ami a labdabirtoklást és a helyzeteket számát illeti, de igazi ziccerig egészen a 90. percig nem jutottak a hazaiak. Ekkor Benedetto kapott remek labdát a tizenhatoson belül, csupán a kapust kellett volna valahogyan becsapnia, ám Armani lábbal, óriási bravúrral védett. A hosszabbítás pillanataiban jártunk, amikor Abila homorított egyet a büntetőterületen belül, de hiába reklamált tizenegyest, pechjére a játékvezető nem értett vele egyet. (www.nso.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boca.blog.hu/api/trackback/id/tr5114367581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása