Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella: Torneo Inicial

Madridban lesz a kupavisszavágó a Riverrel!

2018.11.27. 15:31 :: carlitos

A dél-amerikai labdarúgó-szövetség, (Conmebol), ma dönti el, hogy felfüggeszti-e a River Plate-t, és odaítéli a címet a Boca Juniors csapatának vagy kényszeríti a Rivert, hogy a visszavágót zárt kapuk mögött  egy semleges helyszínen játssza le.

Eldőlt, hogy jövő vasárnap a madridi Santiago Bernabéu Stadionban rendezik meg a dél-amerikai labdarúgó Libertadores Kupa döntőjének visszavágóját, amelyen két ősi argentin rivális, a Boca Juniors és a River Plate csap össze egymással.

 

boca.jpgtevez-boca.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

Többszöri halasztás és háború Buenos Aires utcáin!

2018.11.26. 10:20 :: carlitos

Magyar idő szerint eredetileg szombat 21 órakor kezdődött volna a labdarúgó Libertadores-kupa döntőjének visszavágója, amelyen a River Plate a Boca Juniorsszal készült összecsapni. A találkozó előtt azonban a River szurkolói megtámadták a Boca csapatbuszát, amelyben több futballista is megsérült, így előbb 24 órával elhalasztották a meccset, most pedig úgy döntöttek, hogy egy még későbbi időpontban játsszák majd le, hogy a Boca Juniors játékosai felépülhessenek!

pabloperez.jpgPablo Perez szemsérülését a betört csapatbusz ablaküvege okozta!

Alejandro Domínguez, a CONMEBOL paraguayi elnöke magyar idő szerint nem sokkal 18 óra előtt bejelentette, nem tartják meg a visszavágót az új időpontban sem, helyette a két csapattal egyeztetve még tovább halasztják.

Végleges időpont egyelőre nincs.

VAMO BOCAAA 

Szólj hozzá!

Döntetlen a Libertadores kupa döntőjének első meccsén!

2018.11.12. 10:32 :: carlitos

Libertadores kupa döntő első mérkőzés:

BOCA JUNIORS - river plate 2:2

 

Hiába vezetett kétszer is a BOCA JUNIORS, a River Plate az idegenben kiharcolt 2–2-es döntetlennel lépéselőnybe került a Libertadores-kupa döntőjének november 24-ei visszavágóján!

A heves esőzések miatt szombatról vasárnapra halasztották a Boca Juniors–River Plate Libertadores-kupa-döntő első mérkőzését. A találkozó magyar idő szerint este 8-kor kezdődött Buenos Airesben, ahol – ahogyan azt várni lehetett – pazar hangulatot varázsoltak a hazai drukkerek.

Az első gólra a 34. percig kellett várni, a Boca szerzett vezetést Ramon Abila találatával, igaz, ehhez kellett a River kapuját őrző Franco Armani bizonytalansága is (1–0).

Addig bizony a Boca kapusának Rossinak kellett kétszer is a helyén lennie.

Nem örülhettünk sokáig, egész pontosan 108 másodpercig tartott ugyanis az előnyünk. A gólöröm után jöhetett a középkezdés, onnantól pedig kettő passz kellett a vendégcsapatnak, hogy Lucas Pratto a védőjét lefutva 13 méterről a jobb alsó sarokba helyezze az egyenlítő találatot (1–1). Hihetetlen volt ezt látni!!!

Pavon egy belépő után megsérült, bár nagyon szerette volna folyttani, de kényszercsere lett belőle, Benedetto érkezett a 27. percben!

Az első félidő hosszabbításában másodszor is megszerezte a vezetést a Boca. Sebastian Villa szabadrúgása után Darío Benedetto csúsztatott védhetetlenül a kapu bal felső sarkába (2–1).

A két Buenos Aires-i rivális a második félidőben is nagy iramot diktált, és egy pillanatig nem tűnt kérdésesnek, hogy lesz még gól a Bombonerában. A 61. percben meg is született: a jó 40 méterről elvégzett és kapu elé ívelt River-szabadrúgás után a menteni igyekvő Carlos Izquierdoz a saját kapujába fejelt az érkező Pratto elől – öngól. 2–2

A hajrában a River igyekeztek kevesebbet kockáztatni, így a Boca enyhe fölénybe került, ami a labdabirtoklást és a helyzeteket számát illeti, de igazi ziccerig egészen a 90. percig nem jutottak a hazaiak. Ekkor Benedetto kapott remek labdát a tizenhatoson belül, csupán a kapust kellett volna valahogyan becsapnia, ám Armani lábbal, óriási bravúrral védett. A hosszabbítás pillanataiban jártunk, amikor Abila homorított egyet a büntetőterületen belül, de hiába reklamált tizenegyest, pechjére a játékvezető nem értett vele egyet. (www.nso.hu)

Szólj hozzá!