Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Joan Gamper kupa: Messiék legyőzték Tévezéket!

2018.08.16. 10:30 :: carlitos

A Barcelona ismét megnyerte a labdarúgó Gamper-kupát: a spanyol bajnoki címvédő szerda este 3–0-ra legyőzte vendégét, az argentin Boca Juniorst.

A Barcelona alapítójáról, Joan Gamperről elnevezett trófeáért először 1966-ban rendeztek tornát; kezdetben négy csapat vett részt rajta, 1997 óta egy mérkőzésen dől el a serleg sorsa.

A sorozatban hatodszor diadalmaskodó Barca most hódította el 41. alkalommal a kupát, a Boca hatodszor volt vendége a tornának.

messi-2018-gampercup.jpg

A mérkőzés legjobbjának megválasztott Lionel Messi az első félidőt töltötte a pályán a Barcában, Carlos Tévez a 64. percben állt be a Bocába!.

messivsboca.jpg

GAMPER-KUPA, BARCELONA
FC Barcelona (spanyol)–Boca Juniors (argentin) 3–0 (2–0)

Gólszerző: Malcom (18.), Messi (39.), Rafinha (67.)

 

Nem tudom, hogy kell-e izgulniuk az új szezonban a Barca fanoknak? Akik elmentek tőlük: Digne, André Gomes, Aleix Vidal és Mina, mert az új érkezők sem rosszak: Malcom, Arthur, Lenglet, és Arturo Vidal.

A Boca nem a legerősebb összeállításában lépett pályára, 3 nappal korábban volt bajnokijuk a Talleressel és az utazásról nem is beszélve.

Mauro Zárate járt legközelebb a gólhoz, de elbiciklizte a szinte kihagyhatatlan helyzetét, illetve egy kapufa után Nández lábában volt a szépítő találat, de a gólvonalról Umtiti kibelsőzte.

A kezdők:

Barcelona: Ter Stegen, Pique, Rakitic, Coutinho, Messi, Malcom, Munir, Roberto, Vidal, Umtiti, Miranda

boca-gampercup.jpg

Szólj hozzá!

Győzelemmel kezdtük az új szezont!

2018.08.16. 10:26 :: carlitos

A Talleres Córdobát fogadtuk és korábbi játékosuk Pavón góljával sikerült győznünk. (természetesen nem ünnepelte a gólját)

A második félidőben Tévez 11-est hibázott, a dühössége jogos volt. A csereként beálló Ábila is kihagyott egy nagy helyzetet, ahogy előtte Zárate is. 

Összességében nem égtünk 100%-on és a legvégén Andrada pazar védése kellett ahhoz, hogy ne egyenlítsen ki a Talleres!

Jövünk át Európába, a Gamper kupára és a Barcelonával fogunk meccselni augusztus 15-én!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása