Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Maradona iránti érzelmekkel teli napon verte a Newell's-t a Boca!

2020.11.30. 14:30 :: carlitos

A Boca Juniors és a Newell's Old Boys játékosai tisztelettel adóztak a néhai Diego Maradonának vasárnap, a Bombonerában a Copa Diego Armando Maradona keretében.

Az argentin legenda, - aki szerdán halt meg 60 éves korában - 1981-ben címet nyert a Bocával, mielőtt Európába költözött, és karrierjét varázslatosan zárta mind a Newell's, mind a Boca csapatainál.

A mérkőzést megelőzően a játékosok egy percig tartó némasággal az erre az alkalomra készült pólóban tisztelegtek a középpályán kihúzott Maradonát ábrázoló zászló körül.

maradona_emlekere.jpg

Forrás:reuters

A stadion körül Maradona transzparensek és zászlók voltak, míg egy távirányítós autó, Boca mezzel hozta a meccslabdát

boca_emlek2.jpg

Forrás:reuters

Copa Diego Armando Maradona az argentin bajnoki kupának az új neve, amely gyakorlatilag helyettesíti a bajnokságot ebben a szezonban.

A mérkőzés alatt a Boca játékosainak mindegyikén Maradona neve volt látható a mez hátán, míg a Newells játékosainak a híres 10-es szám szerepelt. A játékvezető hátán ezt volt olvasható: "gracias Diego".

Miután Edwin Cardona szabadrúgásával a Boca megszerezte a vezetést, a játékosok egy argentin mez körül álltak és tapsoltak, míg Maradona lánya, Dalma könnyezve figyelte apja bokszát. Cardona szerezte a második gólt is amivel 2:0-ra nyert a boca. (Ábila Wanchope még egy tizit is kihagyott!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boca.blog.hu/api/trackback/id/tr1016307584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása