Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Boca - Tigre 1-0!

2011.10.03. 12:24 :: tomi2121

Igazi, rangadóhoz méltó színvonal és hangulat jellemezte a mérkőzést, amiből mind a játékosok, mind a közönség is kivette a részét maximálisan. 

Zsinórban a harmadik hazai győzelmét ünnepelhette a Boca!

Bár a fogadóirodák és a szakértők is a Boca győzelmét várták, azért valljuk be Argentínában minden előfordulhat. A Boca szurkolók nagy örömére ezen a mérkőzésen a papírforma érvényesült:) 

A mérkőzés első és egyetlen /legalábbis szabályos/ góljára nem kellett sokat várni a 14. percben egy Boca szabadrúgásból - ki más - Riquelme a jobb szélen indította Riverot, aki élesen középre gurította a labdát, igaz azt nem tudni hogy beadásnak vagy kapura lövésnek szánta, de D.Castano igencsak szerencsétlenül ért a labdába, így az a saját hálójába kötött ki, öngóllal szerezte meg vezetését a Boca. A Tigre alig 5 perc elteltével próbált válaszolni, ám a kapus magabiztosan hárított. Az első félidőt szép adogatójáték, de kevés helyzet jellemezte, inkább mindkét csapat megpróbált fogást találni a másikon.

A második játékrészben megváltozott a helyzet, a Tigre megpróbálta magához ragadni az irányítást, s bár helyzetig el is jutottak, az ismét a kapus kezébe juttatta a labdát. A nyíltabb játék a hazaiaknak hozott több lehetőséget, Riquelme és Mouche megtalálta egymást, a Tigre jobboldalán rendszeresen átjutottak, amiből igencsak veszélyes helyzetek alakultak ki a Tigre kapuja előtt. Riquelme több távoli lövést is megeresztett, de hol a kapus hol a hátvédsor hárított vagy egyszerűen csak nem talált kaput a labda. A mérkőzés legjobbja bár nehéz eldönteni hogy Riquelme vagy Mouche volt a jobb, talán utóbbira szavaznék. A csatár előtt több helyzet is adódott, góljára azonban a 27. percig kellett várni. Riquelme fejesét kapásból vágta a be a léc segítségével a labdát, azonban gólörömét és a 2-0 elkönyvelését a játékvezető sípja akadályozta, les miatt nem adta meg a "golaso"-t. A második játékrész alatt többször lehetett hallani Erviti és Viatri nevét is mint az elsőben, gólt azonban nem sikerült szerezniük. Viatri előtt adódott a mérkőzés helyzete, a hosszabbításban (93. perc) Riquelme átadása már a kapuson is átjutott amikor kapura vágta a labdát, de a becsúszó hátvéd lábáról kipattant - ha higgadt marad más lett volna a támadás végkimenetele- , s bár nem tehet róla, azt hiszem a Szilveszteri műsorban biztos bekerült ezzel a csatár. :) 

A mérkőzésen összességében a Boca fölénye mutatkozott, igazán jól játszottak, az előző fordulóbeli játékukat messzemenően felülmúlták. A hazaiak győzelmükkel 5 ponttal vezetik a tabellát az Atl. Rafaela nyert, a Racing, a Lanus és a Colon x-elt, a Belgrano pedig vesztett. 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása