Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Copa Libertadores 2022: a nyolcaddöntő mérkőzéseinek időpontjai

2022.05.31. 10:00 :: carlitos

libertadores_2022_nyolcaddontok.png

Szólj hozzá!

Mindent vagy semmit!

2022.05.30. 13:34 :: carlitos

Boca Juniors 1-0-ra legyőzte a Deportivo-t a Copa Libertadores csoportkörének utolsó fordulójában!

 

A Copa Libertadores E-csoportját némi szerencsével ezzel megnyerte és következő szakaszra kvalifikálta magát!

 

A Corinthians és az Always Ready közötti döntetlen után a Boca 10 ponttal végzett az élen, míg a São Paulo csapatnak 9 pontja lett! A Deportivo Calinak maradt a 8 pontja, a csoport utolsó helyén a bolíviai Always Ready 5 ponttal végzett.

Boca Juniors kezdője: Agustin Rossi; Nicolás Figal, Carlos Izquierdoz, Marcos Rojo, Frank Fabra; Guillermo Pol Fernandez, Alan Varela, Oscar Romero; Eduardo Salvio, Darío Benedetto és Exequiel Zeballos.

A gólt a fiatal Alan Varela szerezte! Jól játszot a meccsen a boca 33-asa, már az első félidőben is volt egy hatalmas lökete ami a kapufán csattant!

 

 

Szólj hozzá!

A BOCA NYERTE AZ IDEI ELSŐ KIÍRÁST!

2022.05.24. 10:16 :: carlitos

Az argentin bajnokság idei első, Copa de la Liga Profesional elnevezésű sorozatában vasárnap rendezték a rájátszás döntőjét a Boca Juniors és a meglepetéscsapat Tigre között. 

Az elmúlt hetekben egyre jobban magára találó Boca Juniors gárdája a Defensa y Justicia és a veretlen Racing Club kiejtésével jutott el a fináléig, míg a sorozat 2020-as győztese, a másodosztályból frissen visszatérő Tigre óriási meglepetésre legyőzte a River Plate csapatát, majd az Argentinos Juniorst is az elődöntőben!

A Boca magabiztosan érvényesítette a papírformát, 3-0-ra legyőzte a Tigre gárdáját az argentin bajnokság (Copa de la Liga Profesional) 2022-es első kiírásának córdobai döntőjében.

Az “arany-kékek” az első pillanattól kezdve fölényben játszottak, és folyamatosan alakították ki a gólhelyzeteiket. Az első félidő legnagyobb lehetősége Pavón szabadrúgása volt, ezt Marinelli tolta a léc fölé. Az első félidő ráadásában tudta csak megszerezni a vezetést a favorit, amikor egy szöglet után Marcos Rojo fejesébe Marinelli beleért, majd már csak a gólvonalon túlról tudta kipofozni. A fordulást követően felbátorodott a hátrányban lévő kiscsapat, és több ígéretes lehetősége is akadt, de Rossi kiválóan védte a Boca kapuját. A második játékrész derekánál Frank Fabra indult meg előre nagy lendülettel, majd ballal a tizenhatos előteréből óriási gólt ragasztott a Tigre hálójába. A Boca a második góllal minden kérdést eldöntött, a hajrában még további helyzeteket alakított ki, melyek közt Villa Cano kapu elé ívelt szabadrúgását Luis Vázquez fejjel továbbította közelről a hálóba és ezzel beállította a 3:0-ás végeredményt!

A Boca magabiztos győzelmet aratott és 2019 után újra elhódította ezt a kupasorozatot, méghozzá éppen a 2020-as győztes ellen, amely abszolút büszke lehet magára az idei, újoncként végrehajtott menetelése okán.

Boca Juniors – Tigre 3-0 (1-0)


Gólszerzők: Rojo (45+4.), Fabra (68.), L. Vázquez (86.), ill. 

boca_2022_lpa.jpg

Szólj hozzá!

Libertadores kupa 5. forduló: Boca-Corinthians 1:1

2022.05.19. 12:44 :: carlitos

A találkozót az Estadio Alberto J. Armando-ban tartották Buenos Airesben.

A mérkőzés első góljára egy kicsit várni kellett az amúgy 'langyos' meccskezdés után a 16. percben Du Queiroz talált be, Gustavo Raul által került gólhelyzetbe. 

A Boca 3 perccel az első félidő vége előtt egyenlített, Dario Benedetto talált be Zambrano fejese után.

A játékrész első félideje ezzel véget is ért, a csapatok 1-1-es eredménnyel mentek az öltözőbe.
A második félidő már keményebb összecsapást hozott, több durva szabálytalanság lett sárga lappal büntetve.

A 60. és 67. perc között a játékvezető úgy próbálta lecsillapítani a játékot, hogy három sárga lapot mutatott fel a Corinthiansnak és kettőt a Bocának! 21 perccel a második félidő vége előtt Victor Cantillo hagyta el a pályát a piros lappal, ami meggyengítette a Corinthians csapatát. 

A Boca Juniors edzője úgy döntött, hogy megerősíti a támadósort, és a 85. percben lecserélte a fáradt Exequiel Zeballost. Luis Vazquez lépett pályára, az volt a feladata, hogy gyakrabban zavarja meg az ellenfél védőit, de a második félidőben nem esett több gól. A gólszerzéshez legközelebb Salvio került, de tisztán ziccerben kapu mellé fejelt!

A Bocanak az ellenfél kiállításából származó ember előny ellenére sem sikerült legyőznie az ellenfelét, hiába volt nyolc kapuralövése.

Boca Juniors 1 - 1 Corinthians

Sárgalapok: Varela (63'), Benedetto (67'), Fernandez (70') illetve  Jo (22'), Bambu (47'), Augusto (60'), Mantuan (65'), Gustavo (67'), Santos (90+4') Cantillo (69'), Gustavo (71')

Tabella - E csoport

1. Corinthians 5 meccs 8 pont

2. Boca 5 meccs 7 pont

3. Dep. Cali 4 meccs 5 pont

4. Always 4 meccs 4 pont

Vamos Boca!

Szólj hozzá!

Argentin Ligakupa-elődöntő: Boca tizenegyes párbajjal jutott a döntőbe!

2022.05.16. 10:14 :: carlitos

Battaglia csapata nem rúgott kapura a 90' során, de a büntetőpárbajt megnyerte, és döntős! (ellenfele a Tigre lesz, aki szintén tizenegyes párbajban múlta felül az Argentinost)

 

Nem biztos, hogy a Boca 0-0-s eredményre törekedett, de azt tudta, hogy jó rúgói vannak, és remek kapusa - Rossi - aki biztosan védeni fog 1-2 tizenegyest. Jelen esetben Copettié volt az ötödik lövés, miután Rojo, Izquierdoz, Pol Fernández is Benedetto betette a magáét! Rossi védte és így Salvio végleg eldönthette volna, de a kapus lábában elakadt! (Chila Gómez első védése volt a meccsen!) Javier Correa és Villa 5-5-re alakította az eredményt a 6. párban. Következett a hetedik sorozat, ítt Emiliano Insúa nem találta el a kaput, Varelán volt a sor és ő viszont berúgta 6:5!!!

Más furcsaság is történt, igaz, az a meccs előtt: megjelent az argentin rendőrség, amely közölte a győztes együttes támadójával, Sebastián Villával, hogy szexuális zaklatás és gyilkossági kísérlet miatt nyomozás indult ellene.

VAMOS BOCA!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása