Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

A Boca Juniors bajnok lett a River Plate segítségével!

2022.10.25. 13:26 :: carlitos

A pontvadászatban vasárnap rendezték az utolsó, 27. fordulót, melyet megelőzően egyetlen pont választotta el a Boca Juniorst és a második Racing Clubot.

A játéknap rendkívüli izgalmakat tartogatott, ugyanis a Boca Juniors hiába érezhette magát bajnoknak az Independeiente elleni rangadó hajrájára fordulva, a rivális a 81. percben egyenlített. Ugyanakkor ez még mindig a Buenos Aires-i együttesnek kedvezett, mivel a párhuzamosan futó Racing-River Plate meccsen a vendégek a 80. percben egyenlítettek. A hajrá aztán további fordulatokat tartogatott, mert amíg a Boca nem tudta visszavenni a vezetést, addig a bajnoki rivális a 90. percben büntetőt rúghatott, s ha értékesíti, virtuálisan a tabella élére ugrik. Jonathan Galvan azonban elhibázta a tizenegyest, ráadásul a River Plate a 95. percben a kegyelemdöfést is bevitte és 2-1-re nyerni tudott, így a Boca Juniorsnak aranyat ért a döntetlen.

A Racing Club két pont hátránnyal zárt a második helyen, a harmadik helyet pedig sikerével a River Plate szerezte meg, mivel a fordulót megelőzően még előtte álló két csapat, a Huracan és az Atlético Tucumán is kikapott.(forrás:mti)

A Boca Juniors 35. alkalommal nyerte meg az argentin labdarúgó-bajnokságot, legutóbb 2020-ban.

A La Boca az öröm, a La Boca az őrület, a La Boca egy végtelen megkönnyebbülés, amely szurkolókról a játékosokra száll, ökölszorításban, érzelmes, végtelen ölelésben egyesülve. Végtelen felejthetetlen érzelmek, szívszorító befejezés, amit lehetetlen megmagyarázni!
Ismét buli a Bombonerában, a Boca nem csak az argentin futball bajnoka, hanem a királya is.
VAMOS BOCA

Szólj hozzá!

Boca - River 1-0: Superclasico összefoglaló!

2022.10.17. 10:28 :: carlitos

Gol: Darío Benedetto

 

 

boca_river1_0.jpg

Gyenge játék, és nem nagy reklám az argentin szuper rangadónak amit Dario Benedetto fejese döntött el egy olyan meccsen, amelyen egyik fél sem érdemelte meg a győzelmet.

Tíz sárga lap és egy piros a végén amit Rojo kapott magas lábbal elkövetett szabálytalansága miatt!

10/10 a La Bombera közönségének, akik az egész meccs során hatalmasak voltak, megállás nélküli zajjal és énekekkel buzdították kedvenceiket!

VAMOS BOCA

Szólj hozzá!

A Newell's 2-0-ra legyőzte a Bocát és ezzel szorossá tette a bajnokság legvégét!

2022.10.17. 10:28 :: carlitos

Juan Manuel García és Willer Ditta góljaival a leprások elvették a Boca 15 meccses veretlen sorozatát Hugo Ibarra csapatától, amely továbbra is éllovas, igaz 1 ponttal a Racing előtt.

A Boca Juniors elszalasztott egy nagy lehetőséget, hogy még közelebb kerüljön a Profi labdarúgó-liga cím elnyeréséhez a bajnokság 26. játéknapján.

Juan Manuel García egy perccel a szünet után szerezte meg a vezetést míg a 35 éves kolumbiai Willerr Ditta pedig egy erős fejes után eldöntötte a meccset. A két hazai gólt Hugo Ibarra csapatának védelmi hibái okozták.

Newell's-nek az első félidő 35. percétől eggyel kevesebb játékossal kellett játszania, miután Juan Sforzát dupla sárga lappal kiállították. Ezzel az eredménnyel a győztes kvalifikálta magát a 2023-as Copa Sudamericanára, és más eredményektől függően továbbra is esélye van a Copa Libertadoresre is. A Xeneize a maga részéről a bajnokság élén maradt, egy ponttal a Racing előtt, amely kedden hazai pályán játszik a Lanús ellen.

Október 19-én, szerdán a Boca a La Plata-i Gimnasiába látogat, hogy 25-én befejezze a felfüggesztett mérkőzését.

A tabellán az első három:

1 Boca 25 meccs 48 pont (30-25)

2 Racing 25 meccs 47 pont (39-22)

3 Tucuman 25 meccs 45 pont (30-18)

Pillanatnyi negyedik a River az 1 meccsel kevesebbet játszó Huracán előtt 44 ponttal.

Vamos BOCA!

Szólj hozzá!

Miért szakították félbe a Gimnasia - Boca bajnoki meccset?

2022.10.12. 10:54 :: carlitos

Mindkét csapatot a saját öltözőjébe küldték, miközben a tömeg egy része kereste a módját, hogy elkerülje a könnygázt.

 

A La Plata-i Juan Carmelo Zerillo Stadion minden érintett számára rémálommá vált, amikor a Gimnasia La Plata az argentin bajnokságban a Boca Juniorst fogadta. (október 7)

Az összecsapás kilencedik percében gáz borította be a stadiont, ami miatt a mérkőzést légzési és látási nehézségek miatt felfüggesztették.

Mind a játékosokat, mind a szurkolókat érintette a stadionon kívülről érkező könnygáz, a rendőrség és a szurkolók közötti incidensek miatt. A játékosok fejükre húzták a mezt, mielőtt Hernán Mastrángelo játékvezető megállította a meccset.

A két csapatot ezt követően a saját öltözőjükbe küldték, miközben a tömeg egy része kereste a módját, hogy elkerülje a gázt. Több perces bizonytalanság után az argentin FA megerősítette a mérkőzés felfüggesztését.

A szurkolók bentrekedtek a stadionban, könnygáztól fulladozva, miközben a rendőrök gumilövedékeket lőttek ki, végül a közönség elárasztotta a pályát.

gimnasia_boca_balhe.jpg

Egy ember meghalt

A Buenos Aires-i biztonsági miniszter, Sergio Berni megerősítette, hogy egy ember meghalt az incidenseket követően. „Vizsgálatot fogunk végezni, hogy kiderítsük, mi történt. Első ránézésre az első probléma a plusz jegyek eladása volt. A kluboknak felelősséget kell vállalniuk ezért. A felelősség a rendezvény szervezőjét terheli. Megerősítem, hogy egy ember szívprobléma miatt halt meg.”

A hírek azóta megerősítették, hogy a Gimnasia 57 éves szurkolója, César Regueiro meghalt. 

„Követelni fogjuk a történtek kivizsgálását mindaddig, amíg ki nem derül e tragikus nap felelőse(i). A klub készséggel áll az ehhez szükséges anyagok és dokumentációk bemutatására.

„Klubunk betartotta a biztonsági szervek által felállított protokollokat. Nem volt túlárusítás a jegyekben, szurkolóink ​​viselkedése korrekt volt.”

A mérkőzést október 20-án folytatják!

VAMOS BOCA

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása