Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Győzelem hazai pályán!

2011.10.31. 11:30 :: tomi2121

Vasárnap 18:10-kor kezdődött a 13. forduló legnagyobb összecsapása. A Boca hazai pályán fogadta az Atlético Rafaela-t. A rafaelai csapat második helyről várta a mérkőzést 22 ponttal, míg a Boca 28-al, a mérkőzést nem kis várakozás előzte meg a La Bombonera”-ban. A Boca ismét Riquelme és Viatri nélkül lépett pályára, de nem ijedtek meg a feladattól.

Az első lehetőség a 3. percben adódott a vendégek előtt, azonban a ziccert elpuskázták, a rá következő percben pedig Orionnak kellett résen lennie, nehogy bevegyék a kapuját. A vendégek bátor kezdése a 7. percig tartott, amikor Mouche jobbról érkező beadását Blandi vette át két ember között, majd elgurított a kapus és egy védő mellett, a labda a hálóba kötött ki 1-0. Majd tíz percet kellett várni a következő helyzetre Blandi 11 méterről kapura vágta a labdát, de pár centivel elkerülte a kaput. Nagy helyzet maradt ki. Blandi a 17. percben helyrehozta a hibáját, egy kiugratásra lecsapott és kapásból a kapuba vágta a bal sarokba 2-0. A 29. percben Blandi jutatta a labdát Mouche-hoz, de 8-9 méterről mellé vágta a labdát. Nagy helyzet maradt ki. A Boca nyomása érezhető volt a 37. percben Mouche beadását Insaurralde továbbított, de a rafaelai védők szögletre mentettek. A félidő végén 2 nagy rafaelai helyzet is adódott, az egyikből szöglet lett, a másikból pedig les gól.

A második félidő szintén jó játékot hozott, helyzetekkel tűzdelve, de az első félidei iramot már nem ismételték meg a csapatok, a gólokban azonban nem volt hiány. A 87. percben C. Rodriguez átadásából Chavez szerzett gól 3-0 A végleges megszégyenülés elkerülését Castro gólja kerülte el, a 89. percben szabadrúgást ívet be, amihez senki nem ért hozzá 3-1. a 93. percben újabb rafaelai gól született, a mérkőzésen az eredményjelző 3-2-t mutatott, a hivatalos végeredmény azonban 3-1.

A forduló legnagyobb rangadóját a Boca nyerte fölényes játékkal, meggyőző eredménnyel. A félidők végi védelmi elalvásra azonban intő jel lehet. A Boca két támadója között nehéz eldönteni melyik volta a jobb Mouche ill. Nico Blandi is szenzációsan futballozott, ami igazán nagy magabiztosságot adhat a jövőben a hazaiaknak.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása