Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

A Boca nem tudta bevenni az erődöt!

2011.11.11. 23:31 :: tomi2121

 

A 11. forduló rangadóját rendezték november 6.-án a José Amalfitani stadionban. Majd ötvenezer szurkoló előtt csapott össze vendégként a Boca Juniors a Veles Sarsfielddal.

A hazai nagy múltú csapat, 8 bajnoki címmel Copa Libertadores, Intercontinental Cup, Copa Interamerica, Supercopa Sudamericana és Recopa Sudamerica trófeát is begyűjtött története során. Jelenleg a Comnebol ranglistáján 5. a Vélez Sarsfield, a bajnokságban viszont a középmezőnyből várta a rangadót, a 2011-es Clausura bajnoka. A két csapat között 11 pontkülönbség állt fent a forduló előtt a Boca javára.  

A rangadóra az „El Fortín”- ban („Kis erőd” a Vélez pálya beceneve, fogadóképessége 49540 fő, eredeti névadója José Amalfítani egykor klubelnök volt.) került sor, a stadion az 1978-as vb-n több mérkőzésnek adott otthont.  

A mérkőzésre jellemző volt a maximálisan nagyszerű hangulat, a játék sportszerű és kifejezetten tetszetős volt, szinte elröppentek a félidők, annak ellenére, hogy gólt nem láthattunk a mérkőzésen. Mindkét csapat inkább távoli lövésekkel próbálkozott, de nem jártak sikerrel. A vezetés megszerzéséhez a Boca került a legközelebb a 35. percben Sergio Araujo-t Cubero felvágta, a játékvezető pedig 11-est ítélt. A végrehajtást a 38 éves, már-már veteránnak nevezhető Schiavi nem tudta értékesíteni, a Vélez kapusa, Germán Montoya szerencsésen, lábbal hárított.

A mérkőzés folyamán úgy tűnt mindkét csapatnak megfelel a döntetlen, ami a Boca esetében a hiányzókkal magyarázható Riquelme, Blandi, Viatri, a Vélez pedig nyilván a pénteki Copa Sudamericana összecsapásra készült.

Összességégben igazságos eredmény született, és a nézők sem panaszkodhatnak. A Boca őrzi elsőségét, és 8 ponttal vezet a Racing Club előtt, a Vélez pedi a 7. helyre jött fel.

A Boca a következő fordulóban hazai pályán fogadja a Racingot a Vélez pedig a Belgrano otthonába látogat. 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása