Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Újabb kihívó a La Bomboneraban!

2011.11.17. 13:05 :: tomi2121

Ismét rangadót láthatnak, akik vasárnap 23:10-kor a Boca Juniors aktuális mérkőzését követik. A listavezető otthonában az aktuális „nyomkövető”, a Racing Club látogat. A Boca kényelmes 8 pontos előnyből várhatja a városi „kollégát”, /mindkét csapat stadionja Buenos Airesben található meg/, de a győzelem nagy lépés lenne a bajnoki cím megszerzése felé. Az összecsapásra a Racing készült fel jobban, hazai pályán 1-0-ra verte az Argentinos Juniors csapatát, Peron elnökről elnevezett stadionjában. A Boca utolsó meccsén 0-0-s döntetlent játszott az egyik ősi rivális Vélez Sarsfieldal. Az utolsó 5 mérkőzésből viszont a Boca szerzett több pontot 3 győzelem és 2 döntetlen a mérlegük, a Racingé pedig 1 győzelem és 4 döntetlen.

A Racing Club 7 bajnoki elsőséggel büszkélkedhet (1949, 1950, 1951, 1958, 1961, 1966, 2001), nemzetközi szinten az 1967-es év „volt az övék”. A ’66-os bajnoki után 1967-ben felértek a kontinens csúcsára, elhódították a Libertadores és az Intercontinental kupát, 1988-ban pedig a Supercupa Sudamericana-t. A Racingot erősítette Diego Milito 2004-ig, az 1978-as világbajnok kerethez 2 játékossal járult hozzá Daniel Killer és Julio Ricardo Villa személyében. 1930-ban három, 1990-ban pedig 2 játékosuk volt tagja az ezüstéremmel hazatérő nemzeti csapatnak.

A két csapat legutóbbi összecsapását a Boca nyerte idegenben 1-0-ára, amivel talán most is kiegyeznének a hazaiak, de Simeone edző és csapata nyilván nem ezért utazik el a kék sárgákhoz. 

Diego Simeone 15-én sajtótájékoztatót adott, és beszélt Juan Roman Riquelme várható játékáról a vasárnapi Boca elleni derbin a Bomboneraban: "Ő egy fontos játékos, de ha ő nem játszik, a csapat nagyobb ritmusban játszik. Roman egy preciz játékmester, mindig őt keresik a társak, ha a pályán van. Vele csökken a Boca agresszivitása, veszítenek a dinamikusságon, a labda megáll, viszont minden helyzetből nagyon jó megoldásokat választ, ami felér egy fél góllal. "Majd folytatta: "A pályán megmutatjuk, hogy mi egyenlőek vagyunk, ahhoz, hogy a legjobbak között legyél meg kell verni a legjobbat, aki most a Boca." És ismét dicsérte az ellenfelet:"Boca jól működik, beton kemény a védekezése, nagyon kevés gólt kap, a támadásokban agresszív és mindig nyer." 

Érdemes lesz a képernyő elé ragadni, egy emlékezetes Boca gól a Racing ellen:

 

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása