Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Venezuela: az 1. lépés

2012.02.14. 15:43 :: tomi2121

 Ismét összecsap Dávid Góliáttal. Szerdán 1:15 perckor összecsap Venezuela bajnoka Argentina bajnokával a Libertadores Kupa 1. fordulójában. Nyugodtan lehet Dávidnak nevezni a Venezuela bajnokát, hiszen a csapatot 1977-ben alapították a stadionja 28.000 főt képes befogadni Barinasban. A csapat legnagyobb sikere a 2011-es bajnokság (Clausura) megnyerése, azelőtt ez sosem sikerült. A korábbi siker 1980-ban a venezuelai kupa megnyerése volt. Az edző Ocsar Gil, a csapatban 1 argentin is szerepel Dario Figueroa, az egykori River Plate játékos, aki egyébbként 1997-ben az U20-es válogatott csapatba kapott meghívót (Riquelme-t onnan ismerheti). 

A Boca-t nem kell bemutatni a játékosok a végső győzelemről ábrándoznak, az IFFHS szerint a csapat összértéke 57 milka amerikai dolcsi (mélyen alábecsült),  a 21. század 1. évtizédének csapata (megelőzve a Sao Paulo-t, s a River Plate-t). Az argentin bajnokságot Dél-Amerika 2. legerősebb, míg a venezuelai-t a 10.-re (utolsó) sorolják. A Boca a Libertadores Kupa története során négy alkalommal járt Venezuelában 3 győzelemmel és 1 döntetlennel távozott. A csapat 30 tétmeccse veretlen (bár barátságos kupán vereséget szenvedett az Independiente csapatától Schiavi öngóljval), az átigazolási szezonban is erősített, valamint az utánpótlás terén is igencsak jól áll. 

Intő jel lehet azonban az argentin válogatott 1:0-s veresége Venezuela válogatottjától, lebecsülni nyilván nem szabad őket. 

A várható Boca kezdőkerete: 

Orion; Roncaglia, Schiavi, Insaurralde, Clemente; Rivero, Somoza, Erviti; Román; Silva y Cvitanich.

 

6 komment

süti beállítások módosítása