Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Legyőztük a Nacionalt a kupában, majd ikszeltünk a bajnokin

2013.03.20. 09:45 :: carlitos

Riquelme tizenegyes góljával legyőztük vendégként a csoportelső montevideói Nacionalt, a Libertadores-kupában.

A Boca "tízesének" ez volt a 24. gólja a Libertadores-kupában, amivel megelőzte Martín Palermót, és már egyedül tartja a klub gólrekordját.

Joggal mondhatjuk, hogy a szerencse is mellénk állt ezen a meccsen, mivel a 22. percben Claudio Pérez kiállítása miatt emberhátrányba is kerültünk, és megúsztuk a szabálytalanságért megadott büntetőt is – Iván Alonso a kapu fölé bombázta.

A végén nagyon nyomtak az uruk, Recoba nagyon aktív volt, és beállt a veterán Abreu is.

Az állás:
1. Nacional 4 2 1 1 6–5 7p
2. Boca Juniors 4 2 0 2 4–4 6p
3. Toluca 4 1 2 1 5–5 5p
4. Barcelona 4 0 3 1 4–5 3p

Aztán következett a hazai bajnoki az Argentinos Juniors ellen. A vendégek mélyrepülésbe kezdtek, utoljára 2012. novemberében nyertek egy hazai bajnokin az Estudiantes ellen. Azóta 9 meccsből 8-szor kikaptak, egyszer pedig döntetleneztek. A statisztikából persze nem lehet kiindulni, amúgy sima Boca sikert vártunk a Bombonérában, erre úgy küzdöttek, mintha az életükért játszanának! (2010-es Clausura győztese amúgy az 1904-ben alapított Argentinos)

Megvolt a vezetés is, megint egy tizenegyesből, ami jogos volt mert Ribair Rodriguezt bírkózták le a vendégek a 16-oson belül, ezt Santiago Silva bikázta be a jobb felsőbe. Aztán már az első félidőben ijjesztgetett az Argentinos, a 35 percben Caruso még nem talált be, de a 45. percben már Matias Martínez egy sokadig vendég szöglet után már igen. A második félidőben mindent egy lapra téve támadtunk, de először Sánchez Mino távoli kapáslövése kerülte el a kaput, majd egy előre ívelést követően lehúzták a mezénél fogva a fiatal boca játékost a 16-oson belül, de néma maradt a bíró sípja! A végén még Chiqui Pérez fejese veszélytette a kaput, de nem változott az eredmény. (1:1)

Az élcsoport:

1. Lanús 16 pont

2. Newell’s Old Boys 13

3. River Plate 12

...

16. Boca Juniors 6 pont 

Szólj hozzá!

Címkék: Címkék

süti beállítások módosítása