Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Győzelem az utolsó előtti fordulóban!

2013.06.17. 14:39 :: carlitos

A Bocának sikerült legyőznie az Arsenalt a hétvégi fordulóban, így már nem utolsó a tabellán.

A győztes találat a második félidő 75. percében született, Walter Erviti jóvoltából. Egész meccsen fölényben játszottak a dzsenovaiak, Riquelme is veszélyes volt, legnagyobb helyzete egy emelés volt, amibe az ötösön kívül álló vendégek kapusa még belepaskolt, így a felső lécre került a labda. "Burrito" Martínez is jól játszott.

Ezt a szezont gyorsan el kell felejtenünk, pokoli napokat élt meg a csapat, mondjuk a rivális Independiente nem különben. Ők a "pokolra" kerültek, azaz kiestek a második vonalba!

A rekorderként 7-szeres Libertadores-kupa-győztes (1964 és 1984 között), 14-szeres bajnok "vörös ördögök" mellett az Unión Santa Fé és az Argentinos Juniors áll kiesésre. A 80-as évek elején bevezetett szisztéma szerint erről nem csak az aktuálisan szerzett pontok száma, de az utóbbi három szezon eredményei döntenek az argentin bajnokságban.

Az utolsó fordulóban a bajnoki címre aspiráns Newell's otthonában lép fel az Argentinos Juniors a pontszerzés reményében! Az "argentinosnak" 3 bajnoki címe van (legutóbbi a 2010-es Clausura) és mellette 1 Libertadores kupa sikere még 1985-ből.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása