Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

A Rafaela kipipálva!

2013.08.19. 18:52 :: carlitos

Voltak üres helyek a lelátón, de a hangulat az fantasztikus volt, a Boca szurkolói végig énekeltek, töretlenül buzdították a kedvenceiket.

Úgy látszik kialakult Bianchi mester kezdő 11-e, mert már a harmadik összecsapáson ugyanabban az összeállításban fut ki a pályára a Boca.

Egyből támadólag lépett fel a Boca, a Rafaela pedig berendezkedett kontrára, de ez elég ritka volt, egészen a vezető gólunkig. Közben azért volt egy-két komolyabb helyzetünk, és egy lesgól amit Cata Diaz szerzett, persze hogy bátran látogatja az ellenfelek tizenhatosát és eredményes is, ha már ott van. (Blandi volt lesen, az ő fejese csattant a felső lécen és a levágódott labdát kotorta be a kapuba)

Aztán egy elképesztő nagy hibát vétett a vendégek kapusa, ugyanis egy kockázatos indítását a védőtársa visszapasszolta, mivel rárontott a Boca csatára ezt a labdát már kézzel fogta meg az ötösön belül. Közvetett szabadrúgáshoz jutott a Boca, a labda mögött a fiatal Sánchez Mino, mellette Riquelme. Mindenki tudta, hogy neki lesz lepasszolva a labda, de hogy a saját gólvonalán felálló vendégek "sorfala" mellett, fölött képes lesz-e belőni a labdát (?)....képes lett, felzúzta a jobb felsőbe! 1:0

Ezután egycsapásra megváltozott a Rafaela játéka, nagyon szép támadásokat vezettek, amik veszélyesek is volt, de egészen a félidő végéig ezt tudta hatástalanítani a Burdisso által vezényelt védelmünk. Aztán mégis történt egy megingás, persze, hogy a védőink mögé játszották be a labdát és ezt Albertengo ki is használta (remekül vette át a labdát), a hosszúba lőtte. 1:1 (idegesítő, hogy nem egyszer történik ez már meg, úgy hogy még csak a harmadik fordulóban tartunk)

A második félidőben aztán kezdődött minden elölről, a vendégek visszarendeződtek, a Boca pedig támadott. Egy remek akció végén, ami Romantól indult, volt benne kényszerítő is, aztán egy visszapassz is, nos Insua bezúzta a kapuba, még ő sem hitte el, vagy Sánchez Mino, annyira örült(ek), hogy csak állt és felemelte a kezét, h góóól és gyertek ünnepeljetek, itt vagyok:-)))

Ezután újra veszélyessé vállt a vendégcsapat, de aztán Roman újra zseniálisan megmozdult, labdáját kicsit szerencsésen vette át Blandi, de sikerült a kapuba passzolnia, a gólöröme nem sokáig tartott, lesen volt.

Még megjegyzem, hogy beállt többek között Gigliotti (Blandi helyett), akit a Colon-tól igazoltuk. Az előző szezonban 21 gólt szerzett, kicsit többet játszatnám, mert eddig meglehetősen kevés játékidőt ad neki Bianchi.

A Boca a győzelmével már nincs hátrányban a vezető Argentinos és San Lorenzohoz képest a vesztett pontokat tekintve. (milyen érdekes a bajnokság az Argentinos Juniors éppen bent maradt az előző pontvadászatban)

Vamos Boca

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása