Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Amikor az idegenbeli X-nek sem tudunk örülni!

2013.09.25. 10:11 :: carlitos

"Boca" Tomi írása, a hétvégi Argentinos elleni idegenbeli 0:0 után! (csak erős idegzetűeknek:-))) 
A védelemmel nem volt gond, de a csapat összeállítással igen! Kezdjük ott, hogy labdabirtoklást 67-33 % arányában megnyertünk, kár hogy nem ez számít, mert amúgy a labdával helyzetben nem tudtunk mit csinálni.

NO az összeállításról: 4 védő, ebből 0 vesz részt a támadásban. (Melyik nagy csapat játszik így???) Sánchez- Minot vissza kell hozni jobbhátvédnek, mert ő többször játszott ezen a poszton jól és a szélen felfutva be tud kapcsolódni a támadásokba, és jól is védekezik. (mondjuk a lassú Ribair hátul szerepeltetése elég sok veszélyt hordoz magában)

Aztán a középpálya, na ez az érdekes: Mino, Ledesma, Mendez na ők védekeznek. Mino az aki előretör, mint egy előretörő hátvéd pl. Cafu, Roberto Carlos, Clemente Rodriguez, Dani Alves stb.... de ettől eltekintve lehet védőnek nevezni. (szerintem a Boca legjobbja volt)
 
Gago! na hát igen a Gago, el kell tőle ájulni? 40 méterre a kaputól próbál ügyködni (legalább nem fog lesérülni), és labdákat adni, mint Xavi. Kár hogy kalap sz@rt nem ért. Valahogy ívelgetni próbált, de az ellenfél védői észrevették. Puffff kifejelték vagy hosszú volt. Gratulálok aranyat vettünk. (Mondjuk olcsón)
Akkor a támadók: Gigliotti huh hát brávó, nehéz volt azt a pár helyzetét kihagyni ami volt.(abból az egyik, gyakorlatilag szemben a kapuval, kapus már lemaradva, védő a gólvonal környékén, szóval illett volna belőnie)
 

Aztán Martínez. Nem mondanám, hogy amit csinált az rossz volt, csak kevésszer sikerült veszélyhelyzetbe kerülnie. Vissza kell vonni a középpályára Mendez helyett, aki nem tom ki vagy honnét szalasztották, de egyre sem tetszett, jobban megnézve még kevésbé. 16-ról elé került a labda, egy paraszt is tudja, hogy kapura kell akkorát  belerúgni, hogy kivigye az ólajtót, mert ha szélre megy gól, ha kapura, kiüti a kapus, szöglet vagy kipattanó, amire a csatárok rárajtolnak, nem ő valahogy mellé, fölé emelte. Ez 0 megoldás. 
7 védővel melyik csapat lép fel aki bajnokságot akar nyerni? 

A Martínez jól cselez, jól tud felgyorsítani, jó a rúgótechnikája, a középpályáról megindulva nagyobb területe lehet, lendületből tudna a védelemre törni, lőni vagy leadni a labdát, a két csatárnak. Lehet kicsit a középpályán többet kéne melóznia, de a kapu előtt állva éppen "csetelhetett" volna is, mert épkézláb labdát annyit kapott, mint te vagy én. 
Ha már ott van a Blandi, betehetnénk a kapu elé, akár a Gigliotti mellé, bár ez nem fér bele Bianchi elképzelésébe! (érte jönne az Ajax meg a Napoli különgéppel)
 

Hazahoztuk a válogatott GAGO-t, megvettük a gólkirályt, megvettük a Velez gólkirályát, a Libertadores győztes Martínezt (aki 11-est sem tud rúgni) Megvettük a Rianot, aki 15 gólt rúgott a B ligában.

Amit az "argentinosz" nyújtott, az is B ligás teljesítmény volt (nem feljutóesélyes). Az ember azt hinné, hogy egy ilyen csapatot, mint az "argentinosz", 30 perc alatt megszórnak 4-5-el és utána elgurigáznak. Borzasztó volt nézni a csapatot, pedig milyen szépen indult a nap. Azonkívül az összeszokottság hiánya, és a meg nem értés is látszik. Lehet mondani, hogy kevés mecset játszottak együtt, de akkor mit csinálnak edzésen, mikor 5 az 5 elleni támadást gyakorolják vagy a 4 a 3 ellenit?

Javítás otthon a Quilmes ellen 29-én!

Vamos

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása