Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Korán jött a tűzijáték, Boca - Rosario 1:1

2013.10.15. 09:51 :: carlitos

A meccs előtt már tudtuk azt az eredményt ami igen fontos volt a számunkra, Arsenal Sarandi legyőzte a San Lorenzót 2:1, de úgy hogy 0:1-re a vendégek vezettek és tőlük 2 játékos a kiállítás sorsára jutott! Amennyiben legyőzzük a masszív Rosario Centrált, akkor a harmadik helyre lépünk a tabellán és ha a NOB botlik a River ellen....de nem is folytatom, mivel sajnos nem így alakul(tak) a meccsek!:-(

A vendégek rögtön agresszíven léptek fel a Bombonérában, nem is gondolhatta az "idegen", hogy ők a tabellán alulról helyezkednek el abban a pozícióban, ahol mi vagyunk a tabella elején!

Sokat kellett védekeznünk, de már megint a 2 szélső hátvéd játékunk hagyott kivetni valót magából. (hát igen, itt vagyunk a legsebezhetőbbek, Méndez és a fiatal Zárate személyében)

Egy labdaszerzés után viszont elképesztő gyorsan tudtunk eljutni a Rosario 16-osához, Gigliottinak volt helyzete és egy ilyenből a 13. percben be is talált, 1:0!

Eldönthettük volna a meccset kétszer is, először Gigliotti egyedül vezethette kapura a labdát, de nem sikerült Caranta (volt Boca kapus) lábai között ellőnie, illetve Sánchez Mino kapott egy remek labdát, de ha centiméterekkel is, elkerülte a hosszú sarkot a lapos célzott lövése.

Aztán ahogy ez lenni szokott, jött az ellenfél először a legveszélyesebb játékosuk Luna fejelt kapura, amit a tartalékkapusunk Tripodi (aki remekül helyettesítette a válogatottal felkészülő Oriont), tolt kapufára.

Utána jött egy hosszabb szünet, kb. 8 percig nézhettük a tűzijátékot, a játékosok pihentek és várták már a végét, a meccsnek is. A Rosario közben cserélt, levitték Lunát, a legveszélyesebb emberüket, de behozták a "veterán" Abreut, akit aki nem ismer, az nem tudja, hogy 36 évesen is van olyan veszélyes, mint a "mi" El Locónk, Martín Palermo!:-) 

Mindent megpróbáltak a vendégek a fejére ívelni, amit ő rendesen le is fejelt, ebből volt egy újabb kapufájuk közvetlen közelről Niell "fejelte szét" az oldalsó lécet, majd jött a 90. perc, ahol ismét Abreu fejelt le egy labdát, azt visszatolták neki és ha szerencsésen is, de úgy lőtte kapura, hogy bepattant a bal alsóba! 1:1

Ez lett a vége, hiába próbáltunk kicsit agresszívebben játszani a hosszabbítás perceiben, ekkor más sem Martínez, sem Gigliotti nem volt a pályán, és hát tudjuk, hogy jelenleg a kispadunk nagyon "karcsú", nincs igazán minőségi emberünk, marad az 1:1! A NOB Maxi nélkül is legyőzte a Rivert, nagyon nekik áll a zászló a bajnokságban!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása