Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Copa Libertadores visszavágó: BOCA - River 1:0

2019.10.25. 12:16 :: carlitos

Nem hozott megújulást a visszavágó a Boca számára! Telt ház előtt a Bombonérában nem tudták ledolgozni a két gólos hátrányukat. Az elmúlt öt évben negyedik alkalommal esett ki a Boca az örök riválisa előtt a dél-amerikai kupákban.

Boca Juniors - River Plate 1:0 (0:0)

 

Gol - Jan Hurtado (80 ′)

Boca Juniors : Esteban Andrada – Julio Buffarini, Lisandro López, Carlos Izquierdoz, Emmanuel Más – Iván Marcone, Agustín Almendra (61′, Mauro Zárate) – Eduardo Salvio, Carlos Tévez [C] , Alexis MacAllister (81′, Sebastián Villa) – Ramón Ábila (61′, Jan Hurtado)

Edző : Gustavo Alfaro

River Plate : Franco Armani – Gonzalo Montiel, Javier Pinola [C] , Lucas Martínez Quarta, Milton Casco (70′, Paulo Díaz) – Ignacio Fernández, Enzo Pérez, Exequiel Palacios, Nicolás De La Cruz – Matías Suárez (81′, Ignacio Scocco), Rafael Santos Borré (67′, Lucas Pratto)

Edző : Marcelo Gallardo

Bíró : Wilton Sampaio (Brazília)

Sárga lapok : MacAllister, Marcone, Tévez (Boca) - Fernández, Pérez, Díaz, Scocco, Martínez Quarta (RP)

Az El Superclásico visszavágója a La Bombonera stadionban 16 perc késéssel kezdődött! Miért? Mivel a mérkőzés kezdete előtt a tűzijáték során a konfetti záporral telitették a pálya felét!:-)

Ez a féle "dekoráció" jelentősen akadályozná a játékosokat a játékban és az asszisztenseket a les megítélésében, így a játékvezető döntése értelmében speciális fúvókákkal kellett letakarítani.

Az első félidőben rögtön átvette a kezdeményezést a Boca, a házigazdák a jobb szélen Buffarini beadásaival (volt közötte pontatlan is) és Alexis MacAllister szabadrúgásaival próbáltak zűrzavart okozni a Pinolával felálló vendégek védelmében.

A 21. percben Eduardo Salvio gólt szerzett, de sajnos előtte a két felugró Boca játékos kezét is érintve jutott el a labda hozzá, így a játékvezető ezt a gólt nem adta meg!

Aztán a félidő előtt még a River középpályása Enzo Perez mentése okozott zűrzavart, de Franco Armani résen volt és kipiszkálta a léc alól.

A második félidőben a játék akkor volt izgalmassá, (mert előtte nem volt az) amikor Mauro Zárate pályára lépett.  Rögtön két kapura lövéssel indított, de a kapu közepére tartó labdákat Armani magabiztosan elkapta.

A River kísérletei akkor voltak amikor Andrada kapus  a 11-es pont vagy annál kijjebb álldogált, többször a szívbajt kerülgetve a szurkolók előtt.

A belépők és annak büntetése jellemzően dél-amerikai stílusban történt, nem lehet összehasonlítani az európai ligákban befújt szabálytalanságokkal.

A 80. percben aztán megszületett a várva várt gól. Alexis MacAllister szabadrúgását Lisandro lLópez megcsúztatta, Armani kapuson túljutva a hosszún érkező Zárate szinte beleugrott a labdába, a sarkáról a mögötte érkező Hurtado elé került, aki bepofozta!

A Boca Juniorsnak még egy gólra volt szüksége, jött is a padról a villámléptű Sebastian Villa, volt is rögtön egy kiugrása, de Pinola a lövés pillanatában mellkason lökte!

A 88. percben valóban közel volt a Boca a kívánt második gólhoz, de a kapusnak sikerült megbirkóznia vele.

A szabadrúgásokra építette a Boca a taktikáját, ez nem hozta meg a kívánt eredményt. Szinte az egész találkozó során elég passzív támadások elégtelennek bizonyultak és a River védői nem jöttek zavarba. Marcelo Gallardo vezette River bátran védte magát és 2 éven belül jogosan került a CL döntőjébe, ahol majd a brazil párharcot fölényesen lezáró Flamengo lesz az ellenfele!

Emlékezzünk arra is, hogy a piros keresztcsíkosok üldözőbe vették a „Xeneizes” -t a Libertadores kupa győzelem szempontjából, a Boca hat alkalommal felemelte fel a trófeát, a River ezt novemberben ötödik alkalommal teheti meg.

Az elmúlt öt évben negyedik alkalommal veszített közvetlenül a River ellene a Boca kontinentális kupákban! (Copa Sudamericana 2014 elődöntője (a végső győztes a River), a 8 közé jutás Copa Libertadores 2015 (a végső győztes a River), a Libertadores 2018 döntője és az idei CL elődöntője) 

Tegyük hozzá csak most, hogy a Boca nyerte el a Super Cup-ot ebben az évben! (Rosario Central ellen)

Szólj hozzá!

A River Plate 2-0-t nyert a Boca Juniors ellen a Copa Libertadores kupában!

2019.10.04. 11:15 :: carlitos

Rafael Borre és Ignacio Fernandez góljaival előnyben a River az idei Copa Libertadores kupa elődöntőjének első meccsén!

ignacio_fernandez_river.jpg

Rafael Borre 7 perc elteltével a VAR segítségével (jogosan!) büntetőből megszerezte a vezetést a Rivernek. (ő ellene követték el a szabálytalanságot is)

A River nagyon jött az első félidőben, a bocának a 41 percben volt a legkomolyabb gólhelyzete, Ábila jól forgatta be a védőjét és a tisztán érkező Nicolas Capaldo elé tálalt, aki az égbe lőtte a labdát!

Esteban Andrada kapust igencsak próbára tették a hazaiak, Montiel az 56.percben fölötte próbált gólt szerezni egy beíveléssel, a kapufa mentett.

Alfaro mester az 55 percben Franco Soldano helyett Carlos Tévezt küldte be.

Ignacio Fernandez megduplázta a River előnyét 70 perc elteltével, amikor Matias Suarez a jobb szélről tökéletesen adott be.

A gól után Salvio és Zarate is pályára lépett.

A fiatal Capaldo szenvedése akkor fejeződött be, amikor a VAR beavatkozása után piros lapot mutattak neki a bíró.

A visszavágó október 22-én lesz, ahol a győztes a Gremio és a Flamengo párharc győztesével találkozik,  november 23-án a chilei Santiago-ban.

VAMO BOCA.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása