Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Eljött Seba Battaglia ideje?!

2021.09.14. 14:49 :: carlitos

A Boca történetében a legtöbb címet szerző játékos az, akit Miguel Ángel Russo utódjává választottak és máris összehasonlították csapatát elődjével, több kulcsfontosságú szempont alapján pl. megszerzett pontok, pozíció a tabellán, kapott és rúgott gólok.

Russo a tabella 24. helyén hagyta el a Xeneize-t, négy döntetlennel, két vereséggel, két rúgott góllal és öt kapottal. Sebastián Battaglia a maga részéről, amióta a Boca új edzőjévé avatták -a bajnokság hetedik fordulójától- három győzelemmel és egy döntetlennel, 14 ponttal a kilencedik helyen szerepel, emellett hat gólt szerzett és hármat kapott.

A csapat ötös pozíciója MA Russonál Esteban Roloné volt, így partvonalra került Alan Varela és a kolumbiai Jorman Campuzano. Battaglia úgy döntött, hogy hivatalba lépésekor megtartja őt, és az első meccsen kezdette, a következő mérkőzéseken azonban a rotációt választotta ebben a pozícióban.

Védekezésben nagyon egyértelmű a különbség Russo és Battaglia között. Seba érkezése után megszilárdult a védelem (ugyanazokkal a nevekkel) Agustín Rossi előtt, -aki visszatért a dél-amerikai selejtezőről a válogatottal- Marcelo Weigandt, Lisandro López, Marcos Rojo és Agustín Sandez képviselné az állandóságot.

Az egyik fő változás a Defensa elleni kezdőben Diego González lesz aki a bokasérült Agustín Almendra helyett fog játszani, El Pulpo mellett Jorman Campuzanó, Juan Ramírez és Aaron Molinas alkothatja a középpályátt (ő Cristian Medina helyére ugrik be) míg Norberto Briasco és Luis Vázquez lesznek a támadók.

Apropó Agustín Sández ezen a hétfőn megújította szerződését a Boca Juniorssal, 2025 decemberéig és 15 millió dolláros kivásárlási záradékkal. A 20 éves védő átvette azt a pozíciót, amelyet eddig Frank Fabra töltött be.

Edwin Cardona is hiányozni fog, az edzői stáb úgy ítélte meg, hogy a kolumbiai nincs jó fizikai állapotban, és különleges egyéni edzés munkát kell végeznie.

Az eredményektől függetlenül a csapat visszanyerte fizionómiáját és a működőképességét egy olyan csapattal, amely elvesztette tapasztalt játékosait és fiatalokkal kényszerült elindulni az idei bajnoki kiírásban!

Vamos Boca!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása