Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Maradona nevelőegyesülete otthonában játszik a Boca!

2011.09.23. 14:38 :: tomi2121

Hazai idő szerint 25.-én 23:10-kor lép pályára a Riquelme vezette sárga-kékek az Argentinos Juniors otthonában. Annak ellenére, hogy nem ez lesz a forduló rangadója (inkább az Independiente vs Velez Sarsfield talán a legnagyobb összecsapás a 9. fordulóban) természetesen ennek a találkozónak is megvannak a pikantériái.

A piros fehér mezben pályára lépők háromszor emelhették magasba a bajnoki trófeát - legutóbb éppen 2010-ben - az 1985-ös évben pedig a Copa Libertadores-t és a Copa Interamericana-t is meghódították.

A két fővárosi csapattal kapcsolatban van egy-két érdekesség. Kezdjük talán Maradonaval. Mindkét csapatban megfordult, sőt az Argentinos Juniorstól igazolt a Boca-hoz. Megfordult a klubban Cambiasso, Placente, Redondó is. No és persze ha már itt tartunk Riquelme első komolynak nevezhető csapat is az Argentions Juniors volt, ahonnan hova máshova mint a Boca-ba igazolt volna. Mondhatni haza megy, amit a Boca szurkolói nem is bánnak feltéve hogy elhozza a 3 pontot, mert nyilván a cél a győzelem.

A hazaiak a jelenlegi kiírásban még nem tudtak győzni 4 pontjukkal a 19. helyen tanyáznak, 4 döntetlennel 0 győzelemmel és 4 vereséggel. A Boca formájára talán most nem térnék ki hisz olvashatjuk és láthatjuk a korábbi bejegyzésekben, de az biztos hogy nyerni érkeznek majd. 

A hangulatról a nézők a gólokról reméljük a Boca gondoskodik, nekünk csak a sörről és a nasiról kell majd:) 

Csak emlékeztetőül: idén a két csapat szintén az A.J. otthonában csapott össze, akkor 2 góllal nyert a Boca (gólok: Palermo, Riquelme)! 

 

5 komment

Megérte kimenni a forduló rangadójára!

2011.09.23. 08:57 :: tomi2121

Újabb Boca győzelem született a La Bombonera-ban! Mint korábban megírtam a Boca otthon fogadta az Estudiantes de La PLata-t. A rangadó telt ház előtt zajlott, és nem csalódott senki vagy talán a vendégszurkolók mégis. A mérkőzés folyamán végig a hazaiak domináltak, s bár az eredmény 1-0 lett, a mérkőzés képe nagyobb fölényt mutatott. A 17. percig kellett várni a első és egyetlen gólra, amit az amolyan "Roberto Carlososan" rendszeresen a támadójátékban is résztvevő balhátvéd szerzett /C. Rodriquez/. Furcsa módon a saját beadásából kialakuló kavalkádban a kapufáról kivágódó labdát a hálóba bombázta. Ennek ellenére a mérkőzés legjobb Boca játékosának kétségkívül Riquelme-t szavazná meg bárki. Rég látott formában futballozott, amit ha meg tud őrizni nagy fejfájást okozhat az egykori Barca játékos hazája bajnokságában. A mérkőzésen gyakorlatilag megbolondította a vendégek védőit folyamatos cseleivel, 2 kiugratását társai nem tudták gólra váltan, léc alá tartó lövését az Estudiantes csereként beálló kapusa szögletre hárította. A kapufa még mindig "nincsen vele" - idén már többször kifelé pattant a lövése onnan, a mostani mérkőzésen szögletről kanyarintott kapura, ám a jobb kapufáról nem befelé hanem kifelé pattant a labda.

A vendégek legjobbja a kapusuk volt s gyakorlatilag helyzetig sem jutottak el. M. Sanchez viszont 2 sárgáig igen. Megmagyarázhatatlannak tűnik, hogy a 2 éve a futballvilág csúcsát ostromló csapattal mi történhetett. Talán még emlékszünk rá, hogy a Barcelona kiénekelte a sajtot a csapat szájából. A mai mérkőzésen gyakorlatilag semmit sem mutatott. 

Mindenesetre a Boca szurkolói örülhetnek, csapatuk meglépett -ha csak pár pontra is- a riválisok elől. 

25.-én 23:10-kor /magyar idő szerint/ idegenben lép pályára a Boca az Argentinos Juniors otthonában. 

A győztes Boca gól: 

"gooooooooooooooooll de boooooooca. y de booooooooooooca y de clementeeeeeeeeeeee RODRIGUEZ"

Szólj hozzá!

Újabb rangadó vár a Boca-ra

2011.09.22. 10:47 :: tomi2121

Magyar idő szerint pénteken 2:15-kor rendezik meg az újabb rangadót a La Bombonera-ban.

A Boca az Estudiantes-t fogadja otthon. A két évvel ezelőtti Libertadores győztes nem kezdte túl sikeresen az idényt, 7 mérkőzés után 5 ponttal "büszkélkedhet" (1 győzelem, 2 döntetlen), nem mondhatnánk, hogy nagy formában van, hisz a 18. hely nem méltó a csapathoz. 

A Boca győzelme esetén 4 ponttal lóghatna meg a tabellán a Racing és az Atl. Rafaela elől. Ezzel az áhított 1. helyhez nagy lépést tennének meg még akkor is ha csak a 8. fordulót rendezik. A Boca győzelme mellett nyilván a hazai pálya, a jó idénykezdés mellett még az is szól, hogy az Estudiantes idegen pályán 7 forduló alatt 1 pontot  tudott megszerezni. Igaz 3 mérkőzést játszott idegenben - a Lanus 2-1-re, az Independiente 1-0-ra, győzte le, míg a Newells Old Boys ellen 0-0-ás végeredmény született. A Boca ugyanakkor az otthoni 3 mérkőzésből 7 pontot zsebelt be. 

Az idén a 2 csapat már találkozott ez előző mecset a Boca nyerte 2-1-re nem kis izgalmak között:

Szólj hozzá!

Rangadót nyert a Boca!

2011.09.19. 13:07 :: carlitos

Vasárnap este a Lanús otthonában 2:1-es győzelmet ért el a Boca, így továbbra is vezeti az Aperturát 7 forduló után! Walter Erviti szerezte a győztes találatot, csak úgy mint legutóbb!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása