Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Legyőztük a Vélezt, jól sikerült az új edzőnk bemutatkozása!

2014.09.03. 10:17 :: carlitos

BOCA JRS. - VÉLEZ 3-1

 

A tabella első helyezettjét fogadta a Boca a Bombonérában. Hatalmas küzdelemre lehetett számítani még akkor is, ha a két csapat elég távol van egymáshoz képest a tabellán! Rögtön az első percekben 2 helyzete volt a dzsenovaiaknak, az első egy közvetett szabadrúgás a Vélez 16-osának széléről, a visszagurított labdát rúgta Meli kevéssel a kapu fölé. A másik lehetőség egy előrevágott labdára jól rajtolt Jonathan Calleri aki megszerezte a hátvéd és a kifutó kapus elől, aztán csinált egy "visszacselt", majd kapura tekerte, de a visszafutó hátvéd könnyedén ki tudta fejelni. Aztán magához tért a Vélez, megtartotta a labdát és beívelésekkel veszélyeztetett, de ezt Orión kapus jól hatástalanította.

Mutatták a kispadokat, az új edzőnk Rodolfo A, nagyon feszült volt. Fiatalokkal próbálkozott a kezdőben, a már említett Calleri mellett Acosta is a pályán volt, illetve 2 új szerzemény: Meli és Echeverria.

A Vélez Lucas Prattot kereste elől minden labdával, mi pedig Callerit. A 21. percben majdnem sikerült elmennie a "27-esünknek", de a vendégek legbiztosabb pontja Dominguez taktikai szabálytalansággal megállította, sárga lappal díjazta a bíró.

Nálunk főleg Colazo segítette sokat a támadásokat, a vendégeknél pedig Emiliano Papa a védelemből.

Gago sokat dolgozott a középpályán, rá sem lehetett ismerni.

Aztán szinte a semmiből, váratlanul vezetést szerezett egy bombagóllal a Vélez. Correának tolták ki a labdát a 16-osunk előtt és ő nem vacakolt, úgy 18-ról bal külsővel ráküldte, Orión nem tudta védeni.

Vége az első félidőnek, 0:1.

A második játékrész elején egy csúnya szabálytalanságot követett el Calleri, a félpályánál felrúgta a Vélez játékosát, sárga lap.

Carrizo kezdett el jobban szervezkedni, többet mozgott, mutatta magát, jobban megjátszható volt, mint az első félidőben.

Az 56. percben sikerült az egyenlítés, Colazo szögletét a csapatkapitányunk Cata Diaz a léc alá fejelte! 1:1

Aztán egy csere, Luciano Acosta le, és a Banfieldtől érkező Andres Chávez be.

MELI goool, egy Boca beívelést Santiago Sosa kibokszolt, de röviden és a berobbanó MELI a védőt megelőzve kapuba lőtte! 2:1

A gól után a Boca visszahúzódott a saját térfelére, a Vélez pedig jött az egyenlítésért. Fantasztikus hangulat volt a nézőtéren!

Calleri sokat dolgozott elől, rengeteg labdát megtartott, elfáradt, a 80. percben Gigliotti váltotta! Még 10 perc...

Aztán a 84. percben a szintén csereként pályára lépő Castellani páros lábbal elkaszálta teljesen feleslegesen a Vélez térfelének közepén Romerot, piros lap!!! (5 percet töltött a pályán)

Utána a nagy igyekezetében Pratto is úgy ment a labdára, h szinte dobta magát, nem kapott semmilyen lapot.

Megérkezett Nanni, védőt beáldozva Flores mester az egyenlítésért!

Micsoda kontra! Gigliotti egy szép csel a kezdőkörben, majd rávezeti a Vélez vődőjére, utána kitolja Cháveznek, aki a 16-oson belül már és lőőő! a rövid felsőbeee! 3:1 Kezdődhet az ünneplés!!! Chávez sír örömében!:-)

 boca+velez_3_1.pngboca+velez_3_1_.png

Szólj hozzá!

Válságban, vereség az egyetemistáktól!

2014.09.01. 11:13 :: carlitos

Újabb vereséget szenvedett a Boca, ezúttal idegenben az Estudiantes ellen! A játékunkban semmi pozitívum, feszül a kötél a nyakunkon, ilyen rosszul SOHA nem kezdtük el a bajnokságot...

ESTUDIANTES - BOCA JRS. 3-1

 

 

Rodolfo Arruabarrena veszi át az argentin Boca Juniors labdarúgócsapatának irányítását, miután a klub a szerdai bajnoki vereséget követően menesztette az eddigi vezetőedzőt, Carlos Bianchit. (éppen itt volt az ideje...)

A 39 éves Arruabarrena – akinek edzői példaképei között Manuel Pellegrini mellett éppen Bianchi szerepel – 1992 és 2000 között volt a Boca játékosa, majd hét éven át légióskodott a Villarrealnál. A hatszoros válogatott exfutballista a tréneri pályafutását 2011-ben a Tigrénél kezdte meg, előző klubcsapata pedig az uruguayi Nacional volt.

Arruabarrena_Boca.png

Az új szakvezető vasárnap a Vélez Sarsfield ellen mutatkozik be a Boca kispadján.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása