Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

A Boca 3:0-ra győzött a Huracán ellen!

2020.12.28. 15:05 :: carlitos

Közeledik a Copa Diego Armando Maradona felsőházi sorozat vége, a 2 ősi rivális egyaránt győzelemmel zárta a hétvégi fordulót. Most vasárnap mivel egymás ellen fognak játszani el is fog dőlni hogy a két egyaránt 7 pontos csapat közül melyik fog az első helyen zárni és ezzel a döntőbe kerülni!

Az első félidőben Ramon Abila kétszer talált be, az utolsó percben pedig Agustin Obando távolról egy gyönyörű lövéssel állította be a végeredményt. A Xeneizes ezúttal nem a legerősebb összeállítással játszott a bajnoki mérkőzésen. Többen pihentek a Copa Libertadores-i Racing Club elleni szerdai meccs után. Ennek ellenére a házigazdák elég magabiztosan birkózták le az El Globót, bár az első félidőben a Huracan játékosainak több gólszerzési lehetőségük is volt. A második félidőben a vendégeké volt a kezdeményezés, de semmi nem lett belőle. A Bocának volt néhány lehetősége az eredmény növelésére, de ez csak a 90. percben a csereként beállt Agustin Obandonak sikerült.

Az alsóházban ugyanezen a játéknapon a Racing (a Boca búcsúztatta a Libertadores kupából) fölényes 6:1-es sikert aratott! A Racing közel 1 éve kinevezett Sebastiano Beccacecce bejelentette, hogy a sorozat végén távozik az akadémistáktól.

racing_beccacece.jpg

 

Szólj hozzá!

Libertadores-kupa: a Boca Juniors jutott az elődöntőbe!

2020.12.28. 14:39 :: carlitos

Az első három negyeddöntő után már csak az utolsó párharc visszavágója maradt a Libertadores-kupában, a mumus Racing és a Boca között.

A meccset mindvégig domináló "genovaiak" soraiból Eduardo Sálvio fejjel, Sebastián Villa Cano pedig tizenegyesből volt eredményes. 

Az első mérkőzést 1-0-ra a Racing nyerte, ennek megfelelően szinte semmilyen kockázatot nem vállaltak, így nem meglepően a Boca kezdte jóval aktívabban a meccset. A Boca gyakorlatilag egy kapuzott, Tévez és Villa Cano próbálkozásait azonban Arias kapus rendszerint hárítani tudta. Az első félidő derekánál viszont egy jobb oldali beadást követő röviden szabadítottak fel a vendégek, a lendületből érkező Eduardo Sálvio védhetetlenül fejelt az ötös előteréből a hálóba. A félidő 1:0, a hátrányt ledolgozták Miguel Angel Russo fiai.

A második félidő ugyanott folytatódott ahol az első abbamaradt.A Boca dominált, és negyedóra elteltével Sálvio harcolt ki egy büntetőt, melyet Tévez helyett (!) a mindvégig aktívan és extázisban játszó Sebastián Villa Cano értékesített, a jó irányba vetődő Ariasszal szemben. A kétgólos siker a párharc megfordítását, és a Boca továbbjutását jelentette az elődöntőbe.

A Boca ellenfele a döntőbe jutásért a Santos lesz, míg a másik ágon a River Plate és a Palmeiras találkozik! (brazil argentin párharc igazi ínyencség a tangót szerető szurkolóknak!)

Boca Juniors – Racing Club 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Sálvio (23.), Villa Cano (61. – büntetőből)
Továbbjutott: a Boca Juniors 2-1-es összesítéssel.

 

Összegzés:

Libertadores-kupa, a negyeddöntők eredményei

Grémio – Santos 1-1 és 1-4
Racing Club – Boca Juniors 1-0 és 0-2
River Plate – Nacional (uruguayi) 2-0 és 6-2
Libertad (paraguayi) – Palmeiras 1-1 és 0-3

Az elődöntők párosításai és időpontjai

Santos – Boca Juniors 2021 január 7. és 14.
River Plate – Palmeiras 2021 január 6. és 13.

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása