Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Copa Libertadores elődöntő, nagy taktikai harccal!

2021.01.07. 09:53 :: carlitos

Tegnap késő este játszották a Copa Libertadores 2. elődöntőjének első meccsét a Bombonérában! A Santos alaposan megnehezítette a Boca dolgát, Cuca mester megint nagyon jó taktikát talált ki. A szokásos 4-3-3-ról négy támadó játékosra váltott - Marinho jobbról, az ígéretes és sokoldalú középcsatár Kaio Jorge, bal oldalt Lucas Braga és a ravasz kis venezuelai Yefferson Soteldo szabad szerepkörben.

Veszélyes szélsőik jelenléte miatt a Boca hátvédjei sokkal kevésbé tudtak belépni a támadásokhoz. Campuzano, a középső középpályás aki sérülése miatt nem léphetett pályára, nagyon hiányzott. Fenyegetésünk nagy részét Sebastian Villa okozta, de ő is csak egyéni akcióival, képtelenek voltak kellően kombinálni Carlos Tevezzel. Egyetlen egyértelmű kapura történő veszély az egész első félidőben a 8. percben egy Tevez-Villa összjáték után adódott, a kolumbiai a felső lécet találta el.

A kérdés a második félidőre az volt, hogy melyik edző mit és hogyan fog változtatni! A Santos a második félidő elején levette a pályáról Soteldót, erre Russo a Boca mestere azonnal reagált, Edwin Cardona egy támadó szellemű középpályás érkezett.

A megerősített Santos középpálya zavarba ejtően jól működött, egy veszélyes labdával Marinho meglépett és csak a csoda útján nem kaptak büntetőt Izquerdozzal való kontaktja után. Ezt követően a Santos visszavonta Kaio Jorge-t, és Marinhót mozgatta elől, így a boca balhátvédje, Frank Fabra több szabadságot kapott az előrelépésekhez. A meccs utolsó támadásában ő és Villa együttesen teremtett Leo Jara számára lehetőséget, aki a léc fölé lőtte helyzetét.

A bravúr, a döntőbe jutáshoz idegenben kell, ez már sikerült az ugyancsak brazil Internacional ellen, amikor tovább tudtunk lépni a 8 közé egy 1:0-ás idegenbeli sikerrel.

VAMOS BOCA

 

 

Szólj hozzá!

Döntetlen a Superclásicón!

2021.01.04. 11:06 :: carlitos

A "felsőház" 4. fordulójában a 2 ősi ellenség csapott össze azért hogy megszerezze a csoport első helyét és ezzel döntőzzön a Copa Diego Armando Maradona bajnoki címért.

Ábila wachope révén már a 10 percben sikerült megszerezni a vezetést és ez maradt a félidőben is! A második játékrészben villant egy piros lap Campuzanonak, amit a milliomosok ki is használtak, 3 perc alatt két góllal megfordították a meccset! A Rivernél Enzo Perez is a kiállítás sorsára jutott a 80. percben, így felcsillant a lehetőség az egyenlítésre, ami végül is a 86. percben össze is jött Villa révén.(a gólpasszt Carlos Tévez adta)

Boca Juniors – River Plate 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Ábila (10.), Villa Cano (86.), ill. Girotti (74.), Borré (77.)
Kiállítva: Campuzano (58.), ill. Pérez (80.)

Kemény meccs volt ez, hiszen a 2 piros lap mellett Rappalini spori még 9 sárlapot is kiosztott. Ezzel mindkét csapatnak 8-8 pontja lett, döntés az utolsó fordulóban! (de előtte Libertadores kupa elődöntő vár mindkét csapatra!)

boca_river_2_2.jpg(kép_memesita) Nézők nélkül is pokoli hangulat volt a pályán!

VAMOS

A csoport:

BOCA 4 meccs 8p. (8-4)

RIVER 4 meccs 8p. (8-5)

B csoport:

BANFIELD 3 meccs 9 pont

TALLERES 3 meccs 5 pont

(a 2 csoportgyőztes játszhatja a döntőt)

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása