Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Copa Libertadores elődöntő, nagy taktikai harccal!

2021.01.07. 09:53 :: carlitos

Tegnap késő este játszották a Copa Libertadores 2. elődöntőjének első meccsét a Bombonérában! A Santos alaposan megnehezítette a Boca dolgát, Cuca mester megint nagyon jó taktikát talált ki. A szokásos 4-3-3-ról négy támadó játékosra váltott - Marinho jobbról, az ígéretes és sokoldalú középcsatár Kaio Jorge, bal oldalt Lucas Braga és a ravasz kis venezuelai Yefferson Soteldo szabad szerepkörben.

Veszélyes szélsőik jelenléte miatt a Boca hátvédjei sokkal kevésbé tudtak belépni a támadásokhoz. Campuzano, a középső középpályás aki sérülése miatt nem léphetett pályára, nagyon hiányzott. Fenyegetésünk nagy részét Sebastian Villa okozta, de ő is csak egyéni akcióival, képtelenek voltak kellően kombinálni Carlos Tevezzel. Egyetlen egyértelmű kapura történő veszély az egész első félidőben a 8. percben egy Tevez-Villa összjáték után adódott, a kolumbiai a felső lécet találta el.

A kérdés a második félidőre az volt, hogy melyik edző mit és hogyan fog változtatni! A Santos a második félidő elején levette a pályáról Soteldót, erre Russo a Boca mestere azonnal reagált, Edwin Cardona egy támadó szellemű középpályás érkezett.

A megerősített Santos középpálya zavarba ejtően jól működött, egy veszélyes labdával Marinho meglépett és csak a csoda útján nem kaptak büntetőt Izquerdozzal való kontaktja után. Ezt követően a Santos visszavonta Kaio Jorge-t, és Marinhót mozgatta elől, így a boca balhátvédje, Frank Fabra több szabadságot kapott az előrelépésekhez. A meccs utolsó támadásában ő és Villa együttesen teremtett Leo Jara számára lehetőséget, aki a léc fölé lőtte helyzetét.

A bravúr, a döntőbe jutáshoz idegenben kell, ez már sikerült az ugyancsak brazil Internacional ellen, amikor tovább tudtunk lépni a 8 közé egy 1:0-ás idegenbeli sikerrel.

VAMOS BOCA

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boca.blog.hu/api/trackback/id/tr6116375940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása