Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Botrány a La Bomboneraban!!

2011.11.25. 23:11 :: tomi2121

Baráti kézfogás, ünnepi hangulat, feldíszített stadion, szalagok, színes kis sárga-kék lapok, énekszó, egymást kölcsönösen magasztaló nyilatkozatok, baráti kézfogás, /a két edző még át is ölelte egymást/ mosolygó játékosok előzték meg a 15. forduló leginkább várt mérkőzését, de nem erről maradt emlékezetes a mérkőzés.

A teltházas mérkőzés nagy iramban kezdődött, a Boca előtt adódott több lehetőség, de nem sikerült begyötörni a hálóba a labdát.

Az első komoly helyzetre a 11. percig kellett várni C. Rodriquez-t felvágták, balról jöhetett a Boca. Mouche szabadrúgását Schiavi fejelte kapura, de a vendégek hálóőre bravúrral ütötte ki a labdát. A recept a 12. percben ismétlődött meg, ezúttal Schiavi mellé bólintott. 19. percig kellett várni a következő lehetőségre, egy védelmi hibát kihasználva jobbról érkező beadásból keletkezett kavalkád a Racing kapuja előtt, de 3 hazai játékos is kevés volt a kapura lövéshez. 22. percben Blandi fejelhetett tisztán kapura, a kapus nagyot védett, és a játékvezető is lest ítélt. A következő percben Mouche alakított ki magának lövőhelyzetet 20-22 méterre a kaputól, de a kapus magabiztosan védte a lövést.

A 26. percig kellett várni a vendégek első komoly próbálkozására Hauche kapott nagyszerű indítást, hatalmas helyzetbe került, azonban Orion nagy lélekjelenléttel hárítani tudta a rövid sarok felé tartó lövést. A félidő hátralévő része komolyabb helyzet nélkül egymás kisebb-nagyobb rugdosódásával és próbálkozásokkal telt, és jó néhány technikai finomságot mutatott mindkét csapat. A 37. percben láthattunk még egy nem túl erős kapura tartó Racing lövést.

A második félidő 1. helyzetét a Boca mindjárt az 1. percben kialakított, egy beívelést a vendégek kapusa /S.Saja/  ütötte ki középre az érkező Somoza átemelte a kapus és a kapu felett is a labdát. A 3. percben Mouche vett le hosszan egy átadást így L.Licht menteni tudott a csatár elől öt méterre a kaputól.

A játékvezető bár az első félidőben is kiosztott 5 sárga lapot /Somosa Erviti ill. Pelletieri, Gutiérrez, Licht/ a második félidő 5. percében előkapta a 6.-at és Pelletieri-t kiállított, ami súlyos ítéletnek tűnik, talán indokolatlanul küldte idejekorán zuhanyozni a kék fehérek középpályását, a vendégek 10 emberre fogyatkoztak. Simeone látványos tapssal „üdvözölte” a döntést. Három percet kellett várni a következő Boca helyzetre Blandi fejelhetett tisztán 6 méterről a vendég hálóőr azonban nem adta meg magát, s hatalmasat védett. A 12. percben villant ismét a Boca csatársora ezúttal Mouche egyedül próbálkozott kiemelkedő cselsorozat után gurított a kapu mellé, ezúttal is megmenekült a Racing. A vendégek főleg kontrákból és pontrúgásokból próbálkoztak, a 19. percben egy szabadrúgást perdítettek tovább, de elkerülte Orion kapuját a veszély ezúttal is, a labda mellé ment. A vendégek következő próbálkozása a 23. percben következett Gutiérrez lövését hárította magabiztosan Orion. A második félidőben helyzetek adódtak itt is ott is, próbálkozott mindkét csapat, a hazaiak részéről N. Blandi megsérült, a vendégek szintén embert vesztettek, de nem sérülés útján. A 32. percben a fiatal kolumbiai légiós, Gutiérrez ugrott ki, Roncaglia a 16-oson belül szabálytalanul állította meg, a bíró azonban nem ítélt semmit. A Racing legjobbja /minden kétséget kizáróan a vendégek legjobbja volt ezen a mérkőzésen, osztozva ezen a díjon a kapussal/ nekirontott a bírónak, aki  a 2. sárga lapot is kiosztotta neki a Racing 9 emberre fogyatkozott. Gutiérrez lemenetekor kezét dörzsölte, pénzt mutatva, utalva a bíró korruptságára. S bár ez azért túlzás a felháborodása érthető volt. A 37. percben Clemente Rodriquez szintén gyanúsan tűnt el a Racing 16-osán belül, nem hinném hogy hangyafarmot keresett volna a talajon, a bíró sípja azonban ismét néma maradt.

A mérkőzés utolsó helyzetét Mouche hagyta ki, Orion paskolta ki a labdát, majd a hátvédek indították a támadót. Jó 45-50 méterre a kaputól még 20 méterről hátrált a vendégek kapusa, Mouche azonban nem emelte kapura a labdát, inkább kapura vezette, s tiszta helyzetből borzasztó gyengén gurított kapura, Saja-nak nem volt nehéz dolga ezúttal, pedig a mennyekbe emelte volna a Boca-t ezzel, gyakorlatilag eldőlt volna a bajnoki arany sorsa, ha betalál. A mérkőzés sok mindenkinek marad emlékezetes a kihagyott Boca helyzetekről vagy éppen a Racing kapusáról, aki úgy védte a gólvonalat, mint anyatigris a kölykei barlangját, az elpuskázott kontrákról, 2 kiállításról, a Racing helytállásáról vagy éppen egy idióta bíróról, aki úgy osztotta a lapokat, mintha pókerasztalnál ülne. 10 sárgát és 2 pirosat mutatott fel, holott a mérkőzés nem tűnt durvának.

A Boca őrzi 8 pontos előnyét a Racing előtt, 9 ponttal áll a Tigre, Velez, Colón és az Union Santa Fe előtt. A következő ellenél idegenben a Godoy Cruz .

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boca.blog.hu/api/trackback/id/tr763412126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása