Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Miért szakították félbe a Gimnasia - Boca bajnoki meccset?

2022.10.12. 10:54 :: carlitos

Mindkét csapatot a saját öltözőjébe küldték, miközben a tömeg egy része kereste a módját, hogy elkerülje a könnygázt.

 

A La Plata-i Juan Carmelo Zerillo Stadion minden érintett számára rémálommá vált, amikor a Gimnasia La Plata az argentin bajnokságban a Boca Juniorst fogadta. (október 7)

Az összecsapás kilencedik percében gáz borította be a stadiont, ami miatt a mérkőzést légzési és látási nehézségek miatt felfüggesztették.

Mind a játékosokat, mind a szurkolókat érintette a stadionon kívülről érkező könnygáz, a rendőrség és a szurkolók közötti incidensek miatt. A játékosok fejükre húzták a mezt, mielőtt Hernán Mastrángelo játékvezető megállította a meccset.

A két csapatot ezt követően a saját öltözőjükbe küldték, miközben a tömeg egy része kereste a módját, hogy elkerülje a gázt. Több perces bizonytalanság után az argentin FA megerősítette a mérkőzés felfüggesztését.

A szurkolók bentrekedtek a stadionban, könnygáztól fulladozva, miközben a rendőrök gumilövedékeket lőttek ki, végül a közönség elárasztotta a pályát.

gimnasia_boca_balhe.jpg

Egy ember meghalt

A Buenos Aires-i biztonsági miniszter, Sergio Berni megerősítette, hogy egy ember meghalt az incidenseket követően. „Vizsgálatot fogunk végezni, hogy kiderítsük, mi történt. Első ránézésre az első probléma a plusz jegyek eladása volt. A kluboknak felelősséget kell vállalniuk ezért. A felelősség a rendezvény szervezőjét terheli. Megerősítem, hogy egy ember szívprobléma miatt halt meg.”

A hírek azóta megerősítették, hogy a Gimnasia 57 éves szurkolója, César Regueiro meghalt. 

„Követelni fogjuk a történtek kivizsgálását mindaddig, amíg ki nem derül e tragikus nap felelőse(i). A klub készséggel áll az ehhez szükséges anyagok és dokumentációk bemutatására.

„Klubunk betartotta a biztonsági szervek által felállított protokollokat. Nem volt túlárusítás a jegyekben, szurkolóink ​​viselkedése korrekt volt.”

A mérkőzést október 20-án folytatják!

VAMOS BOCA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boca.blog.hu/api/trackback/id/tr8517952528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása