Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Az apacs visszavonult!

2022.06.09. 10:48 :: carlitos

Carlitos az Argentine TV-nek adott nyilatkozatában beszélt visszavonulásáról, amelynek egyik legfőbb okaként nevelőapjának halálát említette.

“Megerősítem, hogy visszavonultam. Abbahagytam a játékot, mert elvesztettem a legnagyobb rajongómat és egyben a motivációmat is. Mostantól élvezem az életet, a családomat és az üzletemet. Számos ajánlatot kaptam, de nagyon komoly változások voltak a családomban. Játékosként amit tudtam, kiadtam magamból, most már több, mint nyugodt vagyok.”

Tevez végül beszélt a több mint egy évesre húzódó búcsújáról és a jövőbeli terveiről.

“2021-ben fogalmazódott meg bennem: ‘Nem fogok többet játszani’. Ezt követően felhívtam az ügynökömet és elmondtam neki is, majd beszéltem Riquelmével és megkértem, hogy szervezze meg a sajtótájékoztatót. Mostantól inkább edzősködni szeretnék.”

A 38 éves csatár utoljára 13 hónappal ezelőtt a Boca Juniors színeiben lépett pályára egy Racing Club elleni bajnoki találkozón.

carlitos10.jpg

TEVEZ Ejército de Los Andes szomszédságában nőtt fel, amely Fuerte Apache néven ismert, ezért az „El Apache” becenév. Anyja nővére, Adriana Noemi Martinez és férje, Segundo Raimundo Tevez fogadta örökbe. Carloz gyermekkorában balesetet szenvedett, aminek következtében a heg az arca jobb oldalán maradt, és a mellkasáig futott – forrásban lévő vízzel leforrázták, és két hónapot töltött intenzív osztályon. A heggel együtt nőtt fel, és még akkor is, amikor a Boca Juniors felajánlotta, hogy fizesse a kozmetikai műtétet a heg eltávolítására, Carlos visszautasította az ajánlatot, és kijelentette, hogy a heg tette őt azzá, aki.

1992 és 1996 között az All Boys csapatában játszott, majd csatlakozott a Boca Juniorshoz, amelynél 2001-ben debütált a felnőtt csapatban, és még három évig maradt, 75 meccsen 26 gólt szerzett. 2005-ben eladták a brazil Corinthians klubnak, 6,85 millió font értékű szerződéssel öt évre. Ugyanebben az évben csapatát a Campeonato Brasileiro-ba vezette, és ő volt az első nem brazil játékos, akit 1976 óta a liga legjobb játékosának választottak.

A következő szezonban Tevez megtagadta, hogy a Corinthiansban játsszon, mivel úgy gondolta, hogy túlnőtt a brazil bajnokságon, és hamarosan átigazolták az angol Premier League-ben szereplő West Ham Unitedhez. A 2006-2007-es szezonban a Hammers csapatában játszott, majd csatlakozott a Manchester Unitedhez, és ügynöke, Kia Joorabchian és nemzetközi befektetési alapja, a Media Sports Investment között kötött szerződést. Ennek ellenére Carlos 2007 augusztusában a United játékosa lett, és Sir Alex Ferguson irányítása alatt 63 meccsen szerepelt, és 19 gólt szerzett. A Unitednél betöltött szerepe alatt Carlos nettó vagyona nagymértékben megnövekedett a klubbal kötött szerződésnek és a gólprémiumnak köszönhetően, amelyet minden lőtt gól után kapott. A Uniteddel két egymást követő évben megnyerte a Premier League-et, valamint a Ligakupát és az FA Community Shieldet.

Újabb vita alakult ki, amikor Tevez lecserélte a Vörös Ördögök mezét a városon túli rivális Manchester Cityre. A pletykák szerint 47 millió fontnál dőlt meg az átigazolási rekord, azonban a City front office jelentést adott ki, amely szerint ez hazugság. 2013-ig játszott a Cityben, és 113 meccsen Carlos 58 gólt szerzett. A 2011–2012-es szezonban megnyerte harmadik Premier League-trófeáját, 2010–2011-ben pedig az FA-kupát, 2012-ben pedig az FA Community Shieldet.

Manchester után Tevez Olaszországba költözött, és szerződést írt alá az olasz bajnok Juventusszal, és két szezon alatt 66 meccsen 39 gólt szerzett bajnokikon. (egyébként 50 gólja lett, ezt csak Ronaldo tudta megdönteni) A csapattal két Serie A trófeát nyert, 2014-2015-ben a Coppa Italia-t, 2013-ban pedig a Supercoppa Italianát.

2015-ben 6,5 millió euróért visszatért Argentínába és a Boca Juniorsba, és abban a szezonban az Apertura címig vezette csapatát. A sportvilágot 2016 decemberének végén ütötte meg, amikor szerződést írt alá a kínai szuperliga Shanghai Shenhuával évi 41 millió dollárért!

https://boca.blog.hu/2018/01/08/carlos_tevez_visszatert_a_bocaba

Tevez az argentin válogatottban is aratott sikereket; 76 meccsen lépett pályára, és a csapattal aranyérmet nyert a 2004-es olimpián, ahol gólkirály lett.

Magánéletét illetően Carlos 2016 decembere óta házas Vanesa Mansillával; a párnak két közös gyermeke van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boca.blog.hu/api/trackback/id/tr3117852321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása