Boca Juniors blog

Minden amit megtudhatsz Argentína legnépszerűbb labdarúgóklubjáról:La Historia del Club Atlético BOCA JUNIORS desde 1905

Tabella

Torneo Binance 2023 | Liga Profesional de Fútbol de AFA

logo_de_la_liga_profesional_de_futbol_de_argentina_svg.png

  "https://www.ligaprofesional.ar/torneo-2023/

 

Utózönge a 2012 Libertadores kupa döntőjéről

2012.07.17. 11:01 :: carlitos

Gyenge teljesítmény volt. Különösen támadásban volt elkeserítő a Boca, tipikusan az látszott, hogy inkább a  védekezésre összpontosítunk, jöjjenek a korintusiak...hát jöttek! Ez a Boca attól függetlenül, hogy bejutott a döntőbe, meg sem közelíti a korábbi "siker" csapatot, többen állítják, hogy sok középszerű játékosból áll. Egyáltalán nincsenek tehetségek, fiatalok. Persze ezzel azért lehet vitatkozni, hiszen Araujo személyében van egy csiszolatlan gyémántunk, nagyon kevés lehetőséget kap, szerintem érdemtelenül!

Most is az látszott amúgy, hogy a brazil csapatok tele vannak tehetségekkel. Ott van a Santos például, aki az elődöntőig jutott, ha nem játszik Ganso, akkor ott van a 19 éves Felipe Anderson, vagy a 16 éves Victor Andrade.

A Corinthianst szinte magunkban le is írtuk, mivel a tavalyi bajnoknak idén nem megy. Megköszöntük, hogy a Santost "elintézte" az elődöntőben, mert valljuk be Neymarék ellen nagyon nehéz lett volna a dolgunk, vagyis Schiaviéknak, mert mellettük úgy mentek volna el (Emersont Caruzzo sem érte utol a második góljuknál), mint egy IC vonat, a hagyományos Bzmot mellett!

Lassú hátvédsor, Somoza-Erviti-Ledesma és egy fénykorán túllevő Riquelme a középpályán, sajna már nem elég egy Világkupa megnyeréséhez! Csatársorban Santiago "Tank" Silva... Inkább ketrecharcosnak látszott a döntő mérkőzésein. Voltak sérültek, eltiltottak Battaglia, Insurralde, Roncaglia.

A 2000-es győztes döntőt játszó csapat a Palmeiras ellen:
BOCA JUNIORS: Oscar Córdoba, Hugo Ibarra, Jorge Bermúdez (c), Walter Samuel, Rodolfo Arruabarrena, Cristian Traverso, Sebastián Battaglia, Juan Riquelme, Gustavo Schelotto, Christian Gimenez , Antonio Barijho
cserék: Roberto Abbondanzieri, Martín Palermo, Guillermo Schelotto, Nicolás Burdisso, Aníbal Matellán, José Basualdo, César La Paglia. (Bianchi "korszak")

2001-es és 2003-as győztes csapathoz még jött Clemente Rodriguez, Schiavi, Cagna, Tevez...A 2007-eshez Palacio, Nery Cardozo, Banega, Cata Diaz, Boselli, Datolo, Gago, Gaitan stb... Nem véletlenül nyertek kétszer is Világkupát.

Juan Roman Riquelme távozik a Bocától! (azt követően tette ezt a bejelentését, hogy elvesztették a Libertadores döntőt)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boca.blog.hu/api/trackback/id/tr794619157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása